1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Dökümcüler Başköy'e taşınıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, şehir merkezinde toplum ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyen dökümcüler için Başköy'de tahsis ettiği sitenin kuraları çekildi. 

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Recai Ekmekçi, kura çekimi öncesinde yaptığı konuşmada, Bursa'da birçok bölgede yıllardır plansızlıktan dolayı keşmekeş yaşandığını, göreve geldikleri günden bu yana bu sıkıntıyı gidermek için birçok proje ürettiklerini söyledi. Ekmekçi, şehir merkezinde hem toplum ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyen hem de görüntü ve gürültü kirliliğine sebep olan dökümcülerin şehir merkezinden çıkartılmasının yıllardır konuşulduğunu ancak birçok sorunda olduğu gibi bunun da bu dönemde çözümlendiğini vurguladı. 

Dökümcülere Başköy'de sosyal donatı alanlarıyla birlikte 6.5 hektarlık bir alan tahsis ettiklerini belirten Ekmekçi, "Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait 6.5 hektarlık alanda 124 adet 250'şer metrekare işyerleri planladık. Burayı yap-işlet-devret modeliyle 10 yıllığına Dökümcüler Odası'na tahsis ettik. Şu anda 94 kişiye yer verildi. Dökümcülerin taşınması için 3 ay süre verdik. Bursa'da artık şehir merkezinde hiçbir dökümcünün çalışmasına müsaade edilmeyecek" dedi. 

Ekmekçi, diğer gayri sıhhi müesseseleri de esnafı mağdur etmeden şehir merkezine çıkartacaklarını kaydetti. 

Bursa Dökümcüler Odası Başkanı Mehmet Sönmez de, 11 yıldır yaşadıkları sıkıntıyı giderdiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e teşekkür ederek, "Başkanımıza dökümcü esnafı olarak çok teşekkür ediyoruz. Dökümcüler Sitesi'nin kurulmasıyla şehir merkezinde çalışan ile şehir dışında çalışan arasındaki haksız rekabette giderilmiş oldu" diye konuştu.
 
Ekmekçi ve Sönmez'in konuşmalarından sonra 94 dökümcünün yerleri kurayla belirlendi.
.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2006 Cuma 19:20:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?