6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Dolaba saklanan mahkum ölüyordu

CEZAEVİNDEKİ YANGINDA SAKLANDIĞI DOLAPTA ÖLÜYORDU

Bursa'da 4 bin mahkuma yemek yapılan E Tipi Cezaevi'nin mutfağında kızartma tenceresinin içindeki yağın tutuşması sonucu yangın çıktı. Alevlerden etkilenmemek için derin dondurucuya giren bir mahkum, havasızlıktan boğulmak üzereyken bulundu.

Edinilen bilgiye göre günde 4 bin kişiye yemek çıkarılan Bursa E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nun mutfağında sabaha karşı kızartma tavası içindeki kızgın yağın tutuşması, büyük paniğe yol açtı. Alevlerin mutfağı sarmaması için herkes alarma geçti. Bölgeye çok sayıda itfaiye aracı ve ambulans sevk edildi. Canı pahasına alevlere müdahale etmek isteyen iki memur dumandan etkilendi.

Yapılan jet sayımda, mutfakta çalışan bir mahkumun kayıp olduğu belirlendi. Herkes mahkumun bulunması için seferberlik başlattı. O.A. adındaki mahkumun, alevlerden etkilenmemek için dondurucunun içine girdiği belirlendi. O.A.'nın saklandığı dolabın içinde havasızlıktan bayıldığı görüldü. Yangında hayatını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan O.A., Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yangının ardından Bursa Cumhuriyet Savcısı Sait Gürlek ve Cezaevi Savcısı Ali Usta cezaevine girerek yetkililerden bilgi aldı. Gürlek, mutfakta ufak bir yangın çıktığını belirterek, alevlerin etrafa sıçramadan söndürüldüğünü, sadece birkaç kişinin dumandan etkilendiğini kaydetti.

CEZAEVİNDEKİ YANGINDA SAKLANDIĞI DOLAPTA ÖLÜYORDU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2010 Perşembe 11:27:00
Güncelleme :21 Ekim 2010 Perşembe 13:00:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?