4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Dolandırıcılık suçundan beraat etti

Oğlu için yaptığı dillere destan helikopterli düğünle gündeme gelen ve dolandırıcılık suçundan hakkında dava açılan İ.D. beraat etti. Mahkeme çıkışında adaletin yerini bulduğunu ifade eden emlak kralı, "Yargıtay beraat kararını onarsa Hilton Oteli'nde basın açıklaması yapacağım" dedi.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 7 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık emlakçı İ.D. ile suç ortaklığı olduğu iddia edilen H.P. ve R.S., son kez hakim karşısına çıktı. Kimseyi dolandırmasının söz konusu olmadığını ifade eden İ.D., olayın basit bir alacak verecek meselesi olduğunu ifade etti.

Duruşmaya müşteki olarak katılan S.S. ve S.Ş. ise sanık İ.D. aracılığı ile anlaştıkları yer sahiplerinin daha sonra satıştan vazgeçmeleri üzerine dolandırıldıklarını düşünerek İ.D.'den şikayetçi olduklarını söyledi. Müştekiler, "Sanık İ.D. bizim zararımızı tanzim etti. Şikayetçi değiliz" diye konuştu.
Kararını açıklayan mahkeme, suçun unsurlarının oluşmadığına kanaat getirerek, İ.D. ile birlikte diğer iki sanığın da ayrı ayrı beraatlarına karar verdi. Duruşmada soğuk terler döken İ.D., mahkemenin beraat kararı ile sevince boğuldu.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan İ.D., "Beni Türkiye ve dünya tanıyor. Bu suçla imajım zedelendi. Ben kimseyi dolandırmadım. 37 yıldır aynı adreste namusumla ve şerefimle emlak danışmanlığı yapıyorum. Şikayetçi olan kişilerle aramızda ticari ilişki oldu. Onlar beni yanlış anlayıp şikayet etti. 140 bin TL alacaklı olan S.Ş.'ye 500 bin TL değerinde iki arsa verdim. 30 bin TL komisyonunu isteyene ise 150 bin TL ödedim. Kimseye borcum yoktu. Buna rağmen yargılandım ve beraat ettim.

Çevreme ve aileme davaya konu olan dolandırıcılık yüzünden bakamaz hale gelmiştim. Davada benim giderim 800 bin lirayı buldu. Mahkeme haklığımı anladı. Yüce adaletin tecelli edeceğine inanıyordum ve beraat ettim. Yargıtay beraat kararını onarsa İstanbul Hilton Oteli'ne yerel ve ulusal basını davet edip basın açıklaması yapacağım" dedi.

Müdahil avukatı Burçak Ataman Kuş ise mahkemenin olayın hukuki mahiyette olduğuna karar verdiğini belirterek, "Mahkeme dolandırıcılık suçunun unsurlarının oluşmadığına karar vererek sanık İ.D.'nin beraatına karar verdi. Ayrıca hukuki olarak açılan iki dava da anlaşmayla sonuçlandı. Ceza davasının da bir ehemmiyeti kalmadı" diye konuştu.

Bilindiği gibi emlakçı İ.D., oğlu için stat kapatarak 3 gün 3 gece dillere destan bir düğün yapmıştı. Helikopterle şehir turu attırdığı oğlu için sahneye çıkan ünlü sanatçı Hüner Coşkuner'e para saçan İ.D.'nin başı, gazetelerde geniş yer bulan haberlerin ardından Maliye ile derde girmişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 10:37:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?