6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Dolandırıcılıkta son nokta

BÖYLE DOLANDIRICILIK GÖRÜLMEDİ

Bursa'da internetten numaralarını buldukları kişileri telefonla arayıp, lüks saat kazandınız diyerek 10 lira kargo parası alıp, bir liralık saat gönderdikleri iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı.

Bu şekilde 600 kişiyi dolandırdıkları iddia edilen şüphelilerden birinin İstanbul'daki bir reklam firmasının müdürü olması herkesi şaşırttı.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şubesi ekipleri, son zamanlarda artış gösteren şaka gibi dolandırıcılık olayının aydınlatılması için soruşturma başlattı. İnternetten numaralarına ulaştıkları kişileri telefonla arayıp, "Yüzlerce lira değerinde lüks saat kazandınız" diyerek, 10 lira kurye parası aldıkları kişilere 1 liralık saat gönderdikleri iddia edilen şüphelilerin yakalanması için polis alarma geçti. Ekipler, söz konusu Çin malı saatlerin teslimatını yapan 27 yaşındaki İ.Ç. ile 20 yaşındaki N.K.'yı

gözaltına aldı. Operasyonu derinleştiren ekipler, İstanbul'da bir reklam şirketinde müdürlük yapan 48 yaşındaki A.S.'yi de gözaltına aldı. A.S.'nin şirketin bir odasını sadece bu 1 liralık saatler için ayırdığı belirlendi. Şüphelilerin bu yolla Bursa'da 600 kişiyi dolandırdığı tespit edildi. 3 dolandırıcı adliyeye sevk edildi.

BÖYLE DOLANDIRICILIK GÖRÜLMEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 17:51:02
Güncelleme :24 Nisan 2010 Cumartesi 00:34:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?