6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Dolandırıcılıkta yeni yöntem

Bursa'da cep telefonlarına gelen mesajlara inanan ve daha sonra dolandırıldığını anlayan vatandaşlar, soluğu karakollarda alıyor.

Edinilen bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesi Barış Mahallesi'nde ikamet eden Mustafa B.'nin cep telefonunu arayan kimliği belirsiz bir kişi, "10 bin TL para ikramiye kazandınız. Parayı alabilmeniz için size bir şifre verilecek. Şifreyi alabilmeniz için vereceğim hesaba para yatırmanız gerekli" dedi. Verilen hesaba kredi kartından 3 bin 960 TL yatıran Mustafa B., parayı yatırdığını söylemek için şahsı aradığında bir daha ulaşamadı. Dolandırıldığını anlayan Mustafa B. polise başvurdu.

Yaşanan bir başka olayda ise, bir marketten alışveriş yapan Gülten N.'nin (47) cep telefonu çaldı. Arayan şahıs, Gülten N.'ye bir kola firmasından 25 bin liralık hediye kazandığını ve parayı alabilmesi için belirtilen numaraya para yüklemesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Gülten N., şahsın verdiği numaralara toplam 550 TL yükledi. Daha sonra şahsa ulaşamayan Gülten N., dolandırıldığını anlayınca polise başvurdu.

Geçtiğimiz günlerde de bir kişinin cep telefonuna "Araba kazandınız. Ancak arabayı alabilmeniz için belirtilen hesaba para yatırmanız gerekiyor" şeklinde mesaj gelmiş, ancak daha sonra dolandırıldığını anlayan şahıs polise başvurmuştu.

Bursa Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları bu gibi olaylara inanmamaları yönünde uyardı. Polis, dolandırıcılık olaylarıyla ilgili soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2010 Pazar 14:22:05
Güncelleme :13 Haziran 2010 Pazar 16:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?