6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Doluluk oranı yüzde 80'e çıktı

Kar kalınlığı 60 santimetreye ulaşınca otellerin doluluk oranı yüzde 80'e çıktı.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ'da kar kalınlığı 60 santimetreye ulaşınca otellerin doluluk oranı yüzde 80'e yükseldi.

Alınan bilgilere göre, Uludağ'da bazı oteller kış sezonu hazırlıklarını tamamlayarak, geçen hafta sonu müşterilerini ağırlamaya başladı. 

Oteller yılbaşına yönelik özel programlar hazırlarken, kayak pistleri şimdiden tatilcilerin akınına uğradı. Kayak ve snowboard yapan tatilciler, pistlerde renkli görüntüler oluşturdu.

İşletmeleri Sevindiren Artış

Uludağ'daki otellerin doluluk oranının ise yüzde 80 olduğu bildirildi.

Uludağ'da hizmet veren bir otelin müdürü Murat Türker, yaptığı açıklamada, yeni sezon için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, son günlerde kar oranındaki artışın ardından tatilcilerin yoğun talebiyle karşılaştıklarını söyledi.

Türker, ''oteller bölgesi''nde kar kalınlığının 60 santimetreye ulaştığını belirterek, şöyle konuştu:

''Bu yıl yağışlar biraz geç başladı. Kar oranı da geçen yılın gerisinde kaldı. Ancak, bu durum rezervasyon sayısında herhangi bir olumsuzluğa neden olmadı. Müşteriler geçtiğimiz hafta sonundan itibaren gelmeye başladı. Rezervasyon sayısı istediğimiz durumda. Hafta içleri otellerin yarısından fazlası dolu. Özellikle hafta sonları başvuru sayısı çok iyi. Yüzde 80 oranında bir doluluk var. Şu anda zaten insanlar kayaklarını yapıyor. Aileleriyle beraber gelenler de var.''

Özellikle yılbaşına yönelik taleplerin kendilerini memnun ettiğini dile getiren Türker, şöyle devam etti:

''Başlangıçta zaten her şey istediğimiz gibi gidiyor. Yılbaşına da az kaldı. Yerli tatilcilerin yanı sıra yılbaşında yabancı turist sayısında özellikle Ruslar'dan yoğun talep var. Bu yıl sezon iyi başladı. Rezervasyon sayısı gayet iyi. Kar yağışı da istediğimiz seviyeye yavaş yavaş geliyor. Görünen o ki bu sezon Uludağ'daki işletmeciler olarak iyi geçireceğiz.''

AA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2012 Salı 17:14:00
Güncelleme :11 Aralık 2012 Salı 18:21:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?