6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Domates 15 gün sonra ucuzlayacak

DOMATES 15 GÜN SONRA UCUZLAYACAK

Bursa'da düzenlenen tarım kongresinde, Akdeniz Bölgesi'nde yeni mahsullerin çıkmasıyla domates fiyatlarının 15 gün içinde düşebileceği belirtildi.

TÜYAP tarafından organize edilen Tarım ve Hayvancılık Fuarı çerçevesinde, Bursa Valiliği ve Bursa Ziraat Mühendisleri Odası iş birliği ile tarım kongresi düzenlendi. Kongrede konuşan Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Turhan Tuncer, tarım sektöründeki altyapı ve sulama eksikliklerini dile getirdi. Üretmeden tüketim olamayacağına dikkat çeken Tuncer, domates fiyatlarındaki yükselişi de değerlendirdi. Bu durumun arz-talep dengesinden kaynaklandığını, bunun bir daha yaşanmaması için gereken

tedbirlerin Tarım Bakanlığı tarafından alınması gerektiğini anlatan Tuncer, "15 güne kadar Antalya ve Akdeniz Bölgesi'nde yeni mahsul çıkacak. Yeni ürün piyasaya sürülünce domates fiyatları normale döner" dedi.

Tuncer, Kurban Bayramı'yla birlikte et fiyatlarının daha da yükselip yükselmeyeceğiyle ilgili olarak ise, "'Hayvan ithalatı çözüm değil. Yurt dışından hayvan getirerek ancak burada bir bayramı kurtarabilirsin. Ama kesin çözüm için hayvancılığın teşvik edilmesi lazım" diye konuştu.

TZMO Bursa Şubesi Başkanı Ertuğru Aksoy ise, tarımın ekonomik bağımsızlığın yapı taşı olduğunu, artan nüfusla birlikte tarımda kendi kendine yetebilmenin çok önemli olduğunu kaydetti.

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Gökhan Günaydın, Bursa'nın sanayi şehri olmasının yanı sıra yüksek tarım potansiyeli olan bir kent olduğunu dile getirdi. Tarımdan beklentilerini de açıklayan Günaydın, ''Önce tarımla uğraşan çiftçinin refah seviyesi artırılmalı. Genel ekonominin önemli bir parçası olan tarım sektörü teşvik edilmeli ki, tüketicimize zamanında sağlıklı, ucuz ve bol gıda temin edebilelim" ifadelerini kullandı.

Bursa Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta da kongrede yaptığı konuşmada, ülke ekonomilerinin bağımsızlığındaki en önemli etkenin tarımda kendi kendine yetmek olduğuna dikkat çekerek, "Akıl ve bilimi doğru kullanarak tarım sektöründeki gelişmeleri takip etmeliyiz. Türkiye tarımını ve Bursa tarımını çok ileri seviyeye taşıyabilecek yeteneğe sahip olduğumuzu düşünüyorum" diye konuştu.

Çok sayıda sektör temsilcisi ve davetlinin takip ettiği sempozyum, 9 Ekim'de sona erecek.

DOMATES 15 GÜN SONRA UCUZLAYACAK
DOMATES 15 GÜN SONRA UCUZLAYACAK
DOMATES 15 GÜN SONRA UCUZLAYACAK
DOMATES 15 GÜN SONRA UCUZLAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 16:24:04
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 17:56:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?