4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Domino operasyonuna 9 tutuklama

'DOMİNO' OPERASYONUNDA 9 KİŞİ TUTUKLANDI

Bursa'da jandarma tarafından 4 ilde eş zamanlı yapılan silah kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 12 kişiden 9'u tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Karadeniz Bölgesi'nde ürettikleri silah ve bıçakları Bursa'da piyasaya süren bir çete hakkında ihbar alan Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaklaşık bir yıl süren takibin ardından önceki gün operasyona start verdi. Rize, Artvin, Tekirdağ ve Bursa'da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. Yakalanan zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; 11 tabanca, kuru sıkıdan bozma 7 tabanca, av tüfeğinden bozma bir tabanca, 8 av tüfeği, 2 havalı tüfek,

28 bıçak, 253 fişek, 14 şarjör, bir süngü, Osmanlı döneminden kalma bir metrelik kılıç, 14 tabanca namlusu, döner bıçağı ve silah imalinde kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Artvin Yusufeli ve Rize Ardeşen ilçesindeki silah imalathanelerini kapatan jandarma, zanlıların sattığı silahları satın aldığı belirlenen 21 kişi hakkında da işlem yaptı. Ele geçirilen bıçaklar arasında reyting rekorları kıran bir dizide kullanılan nacak olması da dikkat çekti.

Zanlılar, ifadelerinin ardından, "örgüt kapsamında silah ticareti yapmak" suçundan adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden A.A.A., O.K. ve A.A. savcılık tarafından serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen A.C., İ.Y., A.C., M.A., Ö.D., R.A., H.S., H.B. ve İ.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 17:40:01
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 19:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?