3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Domuz gribi aşısını ilk biz kullanacağız

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bursa'nın İznik ilçesinde yaşayan kız kardeşini ziyaret etti. Akdağ, domuz gribi aşısını dünyada ilk kullanan ülkenin Türkiye olacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sessiz sedasız geldiği İznik'te kız kardeşi Berrin Akın ve fındık tüccarı eniştesi Kemalettin Akın'ı ziyaret etti. Kız kardeşinin Aydınlar köyü sahilinde bulunan yazlığına gelen Akdağ, burada stres attı. Ailesi ile birlikte basketbol maçı yaparak enerji depolayan Akdağ, maçın ardından gazetecileri içeri kabul ederek görüştü.

DOMUZ GRİBİ AŞISINI İLK KULLANACAK ÜLKE TÜRKİYE

Akdağ, dünyanın korkulu rüyası haline gelen H1N1 virüsüne karşı üretim aşamasında olan domuz gribi aşısı hakkında bilgi verdi. Akdağ, "Şu an domuz gribine karşı uygulanmaya başlanan bir aşı yok. Firmalar aşı geliştirdiler, ancak toplu olarak kullanılacak aşamaya gelmedi. H1N1 aşısını Türkiye dünyada ilk temin edecek ülkelerden biridir.

Yaptığımız anlaşma neticesinde, Ekim ayının ikinci yarısından itibaren firmalar bize de aşı temin etmeye başlayacaklar. Önümüzdeki altı ay zarfında, özellikle risk
grubundaki çocuklara, hamilelere, sürekli hastalığı olanlara bu aşıyı inşallah yapacağız. Bu konuda Maliye Bakanlığı sağ olsun çok ciddi para ayırdı. Türkiye bu aşıya sahip olabilecek ve gerekli olduğunda vatandaşlarına yapacak" dedi.

SAĞLIKTA GELİŞMİŞ ÜLKELERİ BİLE KISKANDIRIYORUZ

Recep Akdağ, sağlık reformunda yeniliklere imza atmaya devam ettiklerini söyleyerek, "Geri dönüşüm programı ile vatandaşımız sağlık hizmetini çok iyi almakta. Önümüzdeki iki yılda çok daha iyi sağlık hizmeti verilecek. Bu yeni sistemde randevu sistemine geçilecek. Pilot uygulamaya başladık. Bursa ve İznik de bu çalışmaların içerisinde.

Hava ambulansı da başladı. 2010 yılının sonuna kadar Bursa ve İznik ilçemiz dahil aile hekimliğini yaygınlaştıracağız. Vatandaşlarımız bizim zamanımızda sağlık hizmetine ulaşmaya başladı. Türkiye'de verilen sağlık hizmeti birçok gelişmiş ülkeyi kıskandıracak durumda. Vatandaşın rahat yetiştiği ve ulaştığı sağlık hizmeti veriyoruz" diye konuştu.

Deprem bölgesinde yer alan İznik Devlet Hastanesi'nin zemininin çürük çıkmasıyla ilgili kendisine herhangi bir bilgi verilmediğini belirten Akdağ, konunun takipçisi olacağını söyleyerek, "Deprem bölgelerinde hastanelerin mutlaka çok sağlam olması lazım. Geçmişte yapılmış binaların durumunu değerlendirmek gerek" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2009 Salı 23:59:40
Güncelleme :23 Eylül 2009 Çarşamba 00:11:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?