4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Domuz gribi şüphesi

 Bursa İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, Almanya'dan Türkiye'ye tatile gelen bir gurbetçinin ateşlenerek hastaneye kaldırıldığını belirterek, "Tetkikler yapılıyor. İlk numuneleri alıp İstanbul'a gönderdik. Saat 18.00'de kesin sonucu alacağız. İlk bulgulara göre bakteriyel bir hastalıktan şüpheleniyoruz" dedi.

25 yaşındaki gurbetçinin domuz gribi şüphesiyle karantinaya alındığı Bursa Devlet Hastanesi'ne sabah saatlerinde gelen İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, yetkililerden bilgi aldı. Hastanede açıklama yapan Çelik, ''Var da demem, yok da demem. Bir saat içinde açıklama yapacağız. Resmi bilgileri vereceğiz. Problem yok, canınızı sıkmayın. Vali Bey'le konuşayım, açıklama yapacağız. Klinik şüpheler var. Millette infial uyanmasını istemiyoruz. Şu anda öyle bir vakamız yok. Şüpheli vaka olarak değerlendirilebilir" dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nde basın toplantısı yapan İsmail Hakkı Çelik, şüpheli kişinin 10 Mayıs'ta Almanya'dan Türkiye'ye giriş yapan 25 yaşında bir şahıs olduğunu belirterek, "13 Mayıs'ta belirtiler ortaya çıktı. Önce özel bir hastaneye gitmiş. Durumu ağırlaşınca Bursa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kan tahlili yapıldı. Tahliller İstanbul'a gönderildi. Bu akşam 18.00'de sonuç belli olacak. İlk bulgulara göre domuz gribini düşünmüyoruz. Başka bakteriyel bir hastalıktan şüpheleniyoruz. Eşi ve çocuklarının tahlilleri temiz çıktı" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 16:15:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?