3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Döngü evi projesi başlatılıyor

Nilüfer Belediyesi, tüketirken üreten sistemlerle yaşam deneyimi kazandırmayı hedefleyen yüzde 100 döngü projesini hayata geçirdi.

Bursalılar'a yenilenebilir kaynaklara dayalı sistemlerle, yaşam deneyimi sağlayan ilk örnek proje olma özelliğini taşıyan yüzde 100 döngü projesi Nilüfer Belediyesi hobi bahçesi evlerinde hayata geçti. Hayata Artı Gençlik Programı ve Nilüfer Belediyesi tarafından desteklenen projenin 2 hobi evi ve seradan oluşan örnek alanı Nilüfer Belediyesi hobi bahçesi evlerindeki ziyaretçilere açıldı. Açılış töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, proje ile hobi bahçesindeki iki ev ve seranın günlük ihtiyaçlarının güneş enerjisi sistemleriyle karşılandığı belirterek, "Yüzde 100 Döngü serası, ihtiyaç duyduğu ısınma enerjisinin yüzde 70'ini güneş enerjisinden elde ediyor. Domates, biber, salatalık gibi sebzelerin yetiştirileceği sera,100 metrekare üretim alanını kışın güneş enerjisi sistemiyle ısıtıyor. Bu proje ile 2008 yılında Bursa'nın en çevreci belediyesi olan Nilüfer, çevre haftası kapsamında Ankara'da düzenlenecek Türkiye'nin en çevreci belediyesi olma yolunda önemli bir adım daha atmıştır" dedi.

Projenin yaklaşık 40 bin TL tutan maliyetinin Proje Hayata Artı Gençlik Programı, Nilüfer Belediyesi, Yu-ba Sulama Sistemleri Ltd. Şti ve Arid Agritec Ltd. Şti tarafından desteklendiğini belirten Başkan Mustafa Bozbey, "Bu projeyi hayata geçiren gençlerimizi yürekten kutluyorum. Türkiye'ye örnek olacak bu proje ile gençlere fırsat tanındığında neler yapabileceklerini de gözler önüne sermiş oluyorlar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Bozbey ve davetliler hobi bahçelerinin beslendiği elektrik kablosunu keserek projenin startını verdi. Bozbey ve konuklar daha sonra da serada domates, biber, salatalık gibi sebzelerin ilk tohumlarını dikerek projenin Bursa'ya ve tüm Türkiye'ye örnek olmasını dileğinde bulundular.

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 21:21:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?