4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Donmaktan son anda kurtuldular

ULUDAĞ'DA KAYBOLAN ÜNİVERSİTELİLERİ DONMAKTAN JANDARMA KURTARDI

Uludağ'a çıkan 6 üniversite öğrencisi, dönüşte teleferiği kullanmak yerine doğa yürüyüşü yapmak isteyince ormanlık alanda kayboldu. Kaybolan gençleri donmaktan cep telefonuyla haber verdikleri jandarma kurtardı.

Bursa'da oturan ve değişik üniversitelerde öğrenci olan Taner Tuna (24), Ahmet Şen (31), Kübra Nuriyeoğlu (21), Akın Saka (30), Zeliha Seçkin Saka (27) ve Emine Şen (28), dün günü birlik gezi için teleferikle Sarıalan'a çıktı. Sarıalan'dan minibüsle oteller bölgesine giden gençler, burada dolaştıktan sonra tekrar Sarıalan'a döndü.

Havanın güzel olmasından yararlanmak isteyen gençler, dönüşte teleferik yerine doğa yürüyüşü yaparak Bursa'ya dönmek istedi. Ormanlık alandaki patika yolu kullanan gençler, bir süre sonra yönlerini kaybetti. Havanın soğuması üzerine telaşa kapılan gençler, saat 14.00'te cep telefonundan 156 Jandarma İmdat hattını arayarak yardım istedi.

İhbar üzerine harekete geçen Uludağ'da görevli 20 kişilik jandarma arama-kurtarma timi, 3 saatlik bir araştırmayla gençleri Sarıalan yakınlarındaki ormanlık alanda buldu. Jandarma tarafından kara yoluna çıkarılan gençler, buradan araçla Bursa'ya gönderildi.

Gezmek için Uludağ'a çıktıklarını belirten gençler, "Tatil keyfimiz az kalsın zehir oluyordu. Yürüyerek Bursa'ya inmeyi düşünüyorduk. Böylece doğa yürüyüşü de yapacaktık. Ancak bir süre sonra ağaçlar yüzünden yolumuzu kaybettik. Hava da soğuyunca telaşa kapıldık. Telefonla ulaştığımız jandarmalar bizi buldu. Çok teşekkür ederiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2009 Cumartesi 12:12:01
Güncelleme :5 Aralık 2009 Cumartesi 13:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?