6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

DOSAB'dan ikinci fen lisesi

DOSAB'DAN BURSA'YA İKİNCİ FEN LİSESİ

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Bursa'ya ikinci fen lisesini kazandırıyor.

Özlüce'ye yapılacak fen lisesiyle ilgili protokol valilikte törenle imzalandı. DOSAB Başkanı Ertuğrul Kaplan ve Vali Şahabettin Harput birlikte protokole imza attı. Türkiye'de iki fen lisesi bulunan ilk vilayetin Bursa olacağına dikkat çeken Harput, ''Bursa'da ölümsüzler kervanına altın bir halka daha eklemek üzere bir araya geldik. Bugüne kadar ülke genelinde Bursa'nın gururla anılmasına sebep olan DOSAB çok güzel bir hizmete imza attı. Bursa sürekli büyüyen bir şehir. Şehir büyüdükçe ihtiyaçlar da artıyor. Artan bu ihtiyaçlar içinde en önemlisi eğitim. Bursa'ya okul kazandırma konusunda bir arayışımız vardı. Bu arayışımıza sıcak el atan DOSAB güzel bir örnek sergiledi. DOSAB, Özlücü'ye bünyesinde fen lisesi, kız-erkek öğrenci yurdu ve kapalı spor salonu bulunan bir eğitim kompleksi yapacak. Yapılan bu hizmet her türlü takdirin üzerindedir" dedi.

DOSAB'ın yalnızca üreten, ihracat yapan bir kurum olmadığının altını çizen DOSAB Başkanı Ertuğrul Kaplan ise, ''27 Nisanda Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi genel kurulunda alınan bu karardan dolayı sanayici arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. DOSAB olarak yaptığımız bu çalışmayla eğitime verdiğimiz desteği kanıtlamış oluyoruz. Biz özellikle fen lisesi yaparak, ülkemize faydalı, zeki gençler yetişmesini istiyoruz. Biz eğitime her zaman önem verdik. Bu okulu ülkemize, Bursa'ya ve çocuklarımıza hediye ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Milli Eğitim İl Müdürü Atilla Gülsar da, yapılacak eğitim kompleksinin çok büyük bir hizmet olduğunu vurgulayarak, Bursalı iş adamları sayesinde Bursa'da eğitim alanında bir çok ilk yaşandığını söyledi. Gülsar,

''Türkiye'de ilk eğitim kampusu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapıldı. Yine ilk mesleki eğitim kompleksi Bursa'da açılacak. Ve başka bir yerde benzeri olmayan Uludağ İhracatçılar Birliğinin yapmış olduğu kompleks de Türkiye'de ilk olacak. Bu ilkler Bursa sanayicileri tarafından yapılıyor'' dedi.

2012 - 2013 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanan fen lisesi 384 öğrenci kapasiteli olacak. Ayrıca 280 kişilik kız ve erkek öğrenci yurdu ile spor salonu inşa edilecek. Maliyeti yaklaşık 6 milyon 500 bin lira olarak belirlenen kompleks bittiğinde Milli Eğitim Bakanlığına devredilecek.

DOSAB'DAN BURSA'YA İKİNCİ FEN LİSESİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 17:22:05
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 23:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?