2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Dostluk için pedal çevirdiler

ALMAN BİSİKLETÇİLER DOSTLUK İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ

Almanya'nın Darmstadt şehrinden yola çıkan bisikletçiler, dostluk için pedal çevirerek Bursa'ya geldi.

Bursa'nın Almanya'daki kardeş şehri Darmstadt'tan 1 Haziran Çarşamba günü yola çıkan Alman bisikletçiler, dostluk için pedal çevirdi. Bursa ile Darmstadt arasındaki kardeşliğin 40. yıl kutlamaları kapsamında kara yoluyla Bursa'ya gelen sporcular, Bursa'yı merak ettikleri için bu geziye katıldıklarını belirtti. Bursa'da Büyükşehir Belediyespor Kulübü bisikletçileri tarafından Hasanağa mevkiinde karşılanan 14 bisikletçi, gezi kapsamında Mudanya Trilye'ye de giderek keyifli bir gün geçirdi.

Alman bisiklet grubunun lideri Michael Schwalm, uzun bir yolculuğun ardından Bursa'ya ulaşmanın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, "Grup olarak dostluk için yola çıktık ve kardeş şehrimiz Bursa'ya aynı heyecanla ulaştık. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Bursa ile kardeşlik ilişkileri bizim için çok önemli. Almanya'nın Hessen eyaleti de Bursa'nın kardeşi. Hessen Eyaleti Adalet Uyum ve Avrupa'dan Sorumlu Bakanı Jörg-Uwe Hahn'ın selamlarını da iletmiş olalım" diye konuştu.

Schwalm, ayrıca 11 yıl önce Bursa'ya 4 kişi geldiklerini hatırlatarak, bu kez dostluğun 40. yılı onuruna kalabalık bir grupla Bursa'da olmaktan mutluluğunu yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

ALMAN BİSİKLETÇİLER DOSTLUK İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2011 Pazartesi 17:29:00
Güncelleme :14 Haziran 2011 Salı 09:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?