2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Dövmede organik boya dönemi

DÖVMEDE ORGANİK BOYA DÖNEMİ

Türkiye'de hijyen şartları sebebiyle zaman zaman tartışmalara yol açan dövmede organik boya dönemi başladı.

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde açılan ve tamamen organik ürünlerle dövme yapan Pankart Tatto Merkezi, kullandığı boyalarla dikkat çekiyor. Özellikle tekstilde ve resimde kullanılan organik boya ile dövme yaptıklarını söyleyen merkez sahibi Naile Pank, tek kullanımlık malzemelerle dövme yaptıklarını, gerekli hijyen şartlarını gözetip organik boyalarla yapılan dövmelerin asla deformasyona uğramadığını belirtti.

Türkiye'de geçmişi çok uzun olmayan dövme sanatının yıllar önce sınıfları belirleme aracı olarak kullanıldığını, yakın zamana kadar ise denizcilerin, askerlerin ve cezaevi tutuklularının yaygın olarak kullandığı bir ifade biçimi olduğunu belirten Pank, "Ancak popüler kültürle birlikte yaygınlaşan dövme sanatı, Türkiye'de artık geçici bir moda ya da tutku olmaktan çıktı. Şimdi daha popüler olan dövme kişinin kendisini ifade şekline dönerken, ortaya çıkan yeni dövmeler ise vücudu bir tuvale dönüştürüyor" dedi.

Pank, dövme yaptırmak isteyenlerin dövme deseninden çok mekanın hijyenik ve modern olmasına dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Pank, dövmenin kişinin kendisini ifade ettiği bir sembol olduğunu, özgüvenini artırdığını sözlerine ekledi.

Dövme sanatçısı Cem Karacan ise, kişinin öncelikle iyi bir motif seçmesini ve iyi karar vermesini tavsiye ederek, "Merdiven altı dövmecilerden uzak durulması lazım. Dövme sabır ve incelik ister. Dövme insanların kendisini ifade etme şeklidir. Vücudun her yerine farklı iğne ve dövme tekniği uygulanmalı. Çünkü her bölgenin yapısı farklı. Bunu göz önünde bulundurmazsanız ortaya kötü bir görüntü çıkar" dedi.

DÖVMEDE ORGANİK BOYA DÖNEMİ
DÖVMEDE ORGANİK BOYA DÖNEMİ
DÖVMEDE ORGANİK BOYA DÖNEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2011 Salı 15:36:00
Güncelleme :8 Şubat 2011 Salı 17:49:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?