3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Dövülen kadın hakkını aramıyor

Bursa Valiilği Kadının Statüsü Birimi Aile İçi Şiddetin Önlenmesi İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen 'Kadına Şiddet' konferansı Valilik Koplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Line Tv Genel Yayın Yönetmeni Cihat Özkan tarafından yönetilen panelde konuşan Bursa Adli Tıp Uzmanı Doç. Dr. Nursel Türkmen, şiddete uğrayan kadınlarla ilgili dünyada ve Türkiye'de yapılan araştırmalardan örnekler verdi. 'Kadına yönelik aile içi şiddete adli tıbbın bakış açısı' konulu sunumunda şiddet hakkında bilgi veren Türkmen, Başbakanlık Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün Temmuz 2009'da yayınladığı 2008 raporunu değerlendirdi.

 

"MAĞDUR KADINLAR HUKUKA BAŞVURMUYOR"

Türkiye genelinde yapılan araştırmada 12 bin 795 kadın ile yüz yüze görüşüldüğünü belirten Türkmen, hiç eğitimi olmayan kadınların yüzde 56'sının, lise ve üzeri eğitim alan kadınların yüzde 27'sinin şiddete uğradığını dile getirdi. Türkmen, "Fiziksel şiddet, kentsel ve kırsal alanlarda farklılık göstermiyor. Ülkemiz genelinde kadınlarımızın yüzde 39'u fiziksel, yüzde 15'i cinsel şiddete, yüzde 42'si de hem cinsel hem de fiziksel şiddete maruz kalıyor. Bu kadınların yüzde 44'ü duygusal şiddete uğrarken,

gebelik döneminde kadınların yüzde 10'u dayak yiyiyor. Eşleri tarafından fiziksel ve ya cinsel şiddete uğrayan kadınların yüzde 51'i kimseyle konuyu paylaşmıyor. Kadınların yüzde 91.8'i hiçbir kuruma başvurmazken, yüzde 13,2'sinin intihar etmeyi düşündüğü tespit edildi. Bu kadınların yüzde 11.9'unun ise intihar girişiminde bulunduğu anlaşıldı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 11:36:03
Güncelleme :27 Kasım 2009 Cuma 12:11:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?