1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Dövüp çöplüğe attılar

Bursa’da sopa ile dövülen ve ‘öldü’ diye çöp konteynerinin yanına bırakılan yaralı at, olaydan 12 saat sonra kepçe ile kaldırılıp kamyona yüklenerek tedavi edilmek üzere hayvan barınağına götürüldü.

Kimliği bilinmeyen kişiler tarafından sopa ile dövülen at ‘öldü’ sanılarak, çöp konteynerlerinn yanına bırakıldı. Daha sonra kendine gelen ve ayağa kalkamayacak durumdaki atı, temizlik görevlisi Yavuz Oruç gördü. Vatandaşların yardımıyla otoparkın yanındaki boş araziye çekilen ata yardım edilmesi için Yıldırım Belediyesi Veteriner Hekimliği arandı.

Görevliler yaklaşık 12 saat aradan sonra gelip ata önce acı çekmemesi için iğne yaptı. Daha sonra kepçe ile kaldırılan at, kamyona yüklenerek tedavi edilmek üzere Yıldırım Belediyesi hayvan barınağına götürüldü.

Atın acılar içersinde kıvrandığına tanık olan vatandaşlar, “Bunu yapanlar insan olamaz. Hayvana bu kadar işkence yapılmaz” dediler.
hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 13:21:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cansu ipek IP: 85.100.25.xxx Tarih : 26.11.2006 10:02:28
ya bu hayvanı brakanların içi yanmıyomu o hayvan daha neki küçücük ne zararı dokundu size ne yaptı o hayvan bnişe bilmez bir hayvan hiç bişe anlamamz ama umamarım o bırakan insanlar aynı bu at gibi olurlar . saygılarımla lütfen bu hayvanı bırakan insanlar cezasını bulsun