3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

DP büyükşehir adayını açıkladı

Demokrat Parti İl Başkanı Füsun Yaşar, Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının Yavuz Yenidünya olduğunu açıkladı.

Demokrat Parti İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda Başkan Füsun Yaşar, Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının Yavuz Yenidünya olduğunu açıkladı. Belediye Başkan Adayı Dr.Yavuz Yenidünya. 17 Ocak günü Ankara'da Parti Genel Merkezi'nde yapılacak aday tanıtımından sonra 18 Ocak günü Bursa Kapalı Spor Salonu'nda ilçe belediye başkan adayları ile birlikte büyük bir tanıtım yapacaklarını dile getirdi.

29 Martta ehliyetsiz kadrolara kırmızı kart göstereceğinin altını çizen Yenidünya, "Bursa'da 50 bin kişi işsiz, 50 bin kişinin işsizliği 250 bin kişiye tekabül etmektedir. Yapılacak adaylık açıklamamızda, mevcut belediyenin yaptığı yanlışları, olumsuzlukları açıklayacağız. Biz çalmadan çırpmadan Bursa'nın değerlerini koruyarak bu işi yapmaya talibiz. Bursa'nın denizlerinde mavi bayrağı dalgalandıracağız. Bursa'nın siluetini bozmaya kimsenin hakkı yoktur" dedi.

Osmanlı'nın başkenti Bursa'ya sahip çıkacaklarından kimsenin kuşku duymamasını isteyen Yenidünya, "Evliyalar şehri yeşil Bursamızı yeniden yapılandıracağız. Şeyh Edebali'nin bir sözü vardır. 'Şahlanan kırat doruk olur, yiğitte biraz deli olur'" diye konuştu.

Yavuz Yenidünya 1958 doğumlu ve üç coçuk babasıdır. Marmara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi mezunu olan Yenidünya, çok sayıda kuruluşta yöneticilik yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 22:45:32
Güncelleme :8 Ocak 2009 Perşembe 23:03:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?