6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

DP İl Teşkilatı kayyuma devredildi

DP BURSA İL TEŞKİLATI KAYYUMA DEVREDİLDİ

Bursa'da Demokrat Parti (DP) Osmangazi İlçe Teşkilatı'nın ardından il yönetimi de 45 gün içinde yapılması gereken genel kurulu zamanında yapmadığı için feshedildi.

Mahkeme, il başkanlığının başına 3 kişilik kayyum getirdi. Kayyum, en kısa sürede genel kurul düzenleyip 600 kişilik delege oylarıyla yeni yöneticileri belirleyecek.

DP genel merkezince tayin edilen Bursa İl Teşkilatı, Siyasi Partiler Kanunu'na göre 45 gün içinde yapılması gereken genel kurul toplantısını zamanında yapmadığı için münfesih durumuna düştü. Bunun üzerine eski DP İl Başkanı Fisun Yaşar ve bazı partililerin avukatları Mustafa Canbaz aracılığıyla açtığı dava bugün neticelendi. 4. Sulh Hukuk Mahkemesi, DP il teşkilatının başına 3 kişilik kayyum tayin edilmesine karar verdi. Teşkilatın başına geçecek olan kayyum üyeleri Günay Özbek, Tuba Ulutaş ve Ahmet

Aktaş'ın en kısa sürede olağanüstü kongreye gidip yeni yönetim delegelerin oylarıyla seçilecek.

Mahkeme kararını değerlendiren eski DP İl Başkanı Fisun Yaşar, geçtiğimiz günlerde Osmangazi İlçe Teşkilatı'nda olduğu gibi il başkanlığının da yapması gereken genel kurulu zamanında toplamadığı için münfesih duruma düştüğünü kaydederek, "Maksadımız koltuk değil, demokrasi mücadelesiydi. Bu karar, seçilmiş yöneticilerin genel merkez tarafından görevden alınmalarının önüne geçecektir. Bu sadece DP için değil, tüm siyasi partilere emsal teşkil edecek bir karardır. Sandıkla gelen sandıkla gider" dedi.

DP genel merkezi tarafından 41 ilin yönetiminin değiştirildiğini kaydeden Yaşar, "DP bugün parlamentoda olmayabilir. Bu parti, bu kadar kenara atılacak bir parti değildir. Bu parti, Türk siyasetine önemli isimler kazandırmış bir partidir. Genel merkez tarafından atanan ilçe yöneticilerinin 30 gün, il yönetiminin ise 45 gün içinde genel kurul yapması gerekiyordu. Fakat bunu yerine getirmedikleri için geçtiğimiz günlerde Osmangazi, bugün de il yönetimi feshedildi. İl yönetiminin başına getirilen 3 kişilik

kayyum heyeti, en kısa sürede delegeleri toplayıp, yeni il başkanını seçimle belirleyecek. Böylece parti içi demokrasi sağlanmış olacaktır" diye konuştu.

Davacı Avukatı Mustafa Cambaz ise, adı demokrat olan bir partide demokrasi ve hukukun kazandığını ifade ederek, "İl yönetimi, Siyasi Partiler Kanunu'na göre 45 gün içinde yapması gereken genel kurulu zamanında yapmadığı için münfesih duruma düşmüştür. Bu kararla birlikte yönetim kayyuma bırakılmıştır. Kayyumun en önemli görevi en kısa sürede genel kurula gitmektir" şeklinde konuştu.

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde DP Osmangazi ilçe teşkilatının başına getirilen kayyum heyeti, 14 Mart'ta genel kurul yapılacağını duyurmuştu.

DP BURSA İL TEŞKİLATI KAYYUMA DEVREDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 16:59:02
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 18:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?