4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

DP'li Yenidünya'dan proje tanıtımı

Demokrat Parti Yıldırım Belediye Başkan adayı Yavuz Yenidünya, iş başına geldiklerinde Yıldırım'ı yaşanabilir bir şehre dönüştüreceklerini söyledi.

DP İl Başkanı Füsun Yaşar, İlçe Başkanı Erol Ayboraz ve belediye meclis üyesi adayları Recep Kocabıçaklı ve Ahmet Okumuş ile birlikte Almira Otel'de düzenlenen basın toplantısında projelerini açıklayan Yenidünya, seçildiğinde Yıldırım'ı Bursa'nın öteki yüzü olmaktan kurtaracağını, ilçeyi yaşanabilir bir yer haline getireceklerini ifade etti.

İlçeye bir üniversite ve çocuk hastanesi kazandıracaklarını aktaran Yenidünya, sosyal projelere de ağırlık vereceklerini kaydetti. AK Parti'li belediyenin 5 yıl boyunca Yıldırım'ın meselelerinin hiçbiri için çözüm üretemediğini ileri süren Yenidünya, göreve geldiklerinde daha planlı, daha halka dayalı bir bütçe oluşturarak ilçeye hak ettiği hizmeti vereceklerini kaydetti.

Yenidünya, yeni dönemde Yıldırım'a vakıf üniversitesi kazandıracaklarını söyleyerek, "Projeler olarak önceliğimiz, güzel bir kent kimliği edindirmek için tüm altyapısı oluşmuş, sosyal donatı alanları tamamlanmış, örnek bir yapılaşma gerçekleştireceğiz. Hem trafiği hem de Yıldırım'ın hava koridorunu açmak maksadıyla Çiçek Caddesi'ni Ankara Yolu'na bağlayan 2 dikey yol açacağız" dedi.

Yıldırım'da belediyenin tek kuruşuna dahi sahip çıkarak, bu emaneti gerektiği gibi kullanacağını kaydeden Yenidünya, bütçeyi adaletli kullanarak, hoyratça harcama yapmadan, acil ihtiyaçlardan başlayarak hizmetleri sürdürme sözü verdi. Yenidünya, Yıldırım'ı bugüne kadar yöneten başkanların başarısız yönetimleri yüzünden ilçenin Bursa'nın diğer yüzü olarak kaldığını vurguladı. Yıldırım'ın tarihi ve doğal dokusuna rağmen yaşayanlar için cazibe merkezine dönüşemediği gibi üst üste binen meseleler sebebiyle yaşanabilir bir kent olma hüviyeti kazanamadığını savunan Yenidünya, ilçede görev yapan başkanların bunda büyük vebali olduğunu iddia etti.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'in belediyeyi 11 milyon TL borçla devraldığını, ancak şu anda belediyenin toplam borcunun 60 milyon TL'ye ulaştığını belirten Yenidünya, Keskin'in 400 milyonluk bütçeye rağmen 1 milyon TL'yi aşan bir tane bile proje hayata geçiremediğini öne sürdü. Keskin'in döneminde 4 bin resmi zabıt tutulan kaçak yapı olduğunu, tutanaksızlarla birlikte bunun 10 bini bulduğunu iddia eden Yenidünya, ilçenin kaçak yapılaşmada Türkiye rekoru kırdığını savundu. Keskin'in görev süresi içerisinde 5 Fen İşleri Müdürü değiştirdiğine dikkati çeken Yenidünya, bunun da iş bilmezliğin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Yenidünya, göreve geldiklerinde ilçe halkına yönelik sosyal projelere de ağırlık vereceklerinin altını çizerken, Yıldırım Yerel Gündem'i oluşturacaklarını ve tüm sosyal faaliyetleri bu kurum üzerinden yürüteceklerini kaydetti. Yarı açık pazar yerleri, kurban alanının düzenlenmesi, bina harçlarının asgariye indirilmesi gibi projelerin yanı sıra mahallelerde spor alanlarının yaygınlaştırılması için de çaba harcayacağını anlatan Yenidünya, yine 365 gün çalışan aşevi, kimsesizler için konuk evi gibi projelerin de kendi dönemlerinde uygulanacağını vurguladı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 16:42:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?