3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

DP'nin Büyükşehir adayı; Şahin!

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, AK Parti'den tekrar aday gösterilmeyen Hikmet Şahin'in kendi partilerinin adayı olduğunu açıklayarak, "Bugün bir milattır. Bursa'da DP'nin diriliş günüdür" dedi.

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Bursa Altınceylan Tesisleri'nde düzenlenen törende, partisinin belediye başkan adaylarını açıkladı.

Soylu, yaptığı konuşmada, "Bursa'ya zaferi hep birlikte getireceğiz. Bursa, büyük insanların, manevi dirilişin şehridir. Bursa, kardeşliğin başkentidir. Emir Sultan'dan aldığı o kuvvetin başkentidir. Türkiye'nin üretim başkentidir, maddi zenginliklerinin başkentidir, demokrasinin başkentidir. Bugün Bursa'da çok mutlu olduğumu, çok onurlu olduğumu, bugün Kırat'ın Türkiye ile yeniden buluşma gününün miladı olduğunu haykırıyorum. Bu büyük mücadelenin, Türkiye'yi bu coğrafyada yeniden lider haline getirebileceği, insanlarımın mutlu olacağı, kimsenin sıfatlanmayacağı, ikinci sınıf vatandaş, üçüncü sınıf vatandaş şekline konulamayacağı, bu ülkede yeniden insanların milli iradesiyle beraber milli hakimiyeti gerçekleştirebileceği büyük bir anlayışı paylaştığımız DP çatısı altında bütün insanlara haykırmak istiyorum ki, bir büyük yolculuk başlamıştır. Bizim yolculuğumuz aslında
Türkiye'nin kader yürüyüşüdür, bizim insanımızın tam demokrasi yürüyüşüdür, adalet yürüyüşüdür" diye konuştu.

Türkiye'nin güçlü olması gerektiğine işaret eden Soylu, "Türkiye azınlık psikolojisiyle yönetilemez, sahiplik anlayışıyla yönetilmelidir. DP'yi tarif ederken, Osmanlı'yı tarif etmek, onun cihanşümul anlayışını tarif etmek demektir. Ben bunu bir fütuhat anlayışıyla söylemiyorum. Ama biz güçlü olmak, modern olmak zorundayız. Bu ülkenin maddi, tarihi, kültürel zenginliğini heba edemeyiz. Biz güçlü olmalıyız. Zengin bir Türkiye'yi arıyoruz, güçlü, kudretli bir Türkiye'yi arıyoruz. DP, onun için Osmanlı'dır,
Anadolu'dur, Orta Asya'dır, Balkanlar'dır, Rumeli'dir. DP, bu coğrafyanın ta kendisidir. Biz Filistin'de, Balkanlar'da 4 yüzyıl barış yaşattık. Türkiye'nin uyuşturulmasına, kendi meselelerinin dışına çıkarılmasına, üretimden alıkonulmasına fırsat tanımamalıyız" şeklinde konuştu.

Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"DP, Türkiye'de, dini, dili, ırkı, siyasi düşüncesi ne olursa olsun kimseyi ötelemeyen, 'İlle de zengin bir Türkiye' diyen, 'Güçlü bir Türkiye' diyen bir anlayışın adıdır. Bu ülkenin güçsüzlüğe, adaletsizliğe, fukaralığa, işsizliğe, borcun altında ezilmeye, sünepe bir ülke gibi yalnız kalmaya tahammülü yok. Demokrat bir Türkiye istiyorum, sonuna kadar özgür, sonuna kadar zengin bir Türkiye istiyorum. Menderes'in yüzünün ak olması için çalışıyoruz. Beyaz yürüyüş; ahlaklı siyasettir, ahlaklı demokrasidir, ahlaklı devlettir, milletine hizmetkar olan, milletini takip etmeyen, milletinin emrinde olan, onu okşayan, onu aşkı, kendi sevgilisi bilen devlettir. Beyaz yürüyüş; ötesi olmayan, herkesi kucaklayan bir Türkiye'dir. Beyaz yürüyüş; temiz, dürüst siyaset yapmak isteyen, bu ülkenin kalkınmasını isteyen bir anlayıştır. Türkiye enerjisini boşuna harcamaktadır. Elinde üstünlükleri vardır. Coğrafyası, 53 milyon çalışan insanı üstünlüğüdür. Türkiye'nin demokrasiyle buluşması lazım."
Şahin ile belediye seçimlerini kazanacaklarını savunan Soylu, "Bugün bir milattır. Bugün Bursa'da bir başlangıçtır. Bugün Bursa'da Osmanlı'nın diriliş günü gibi, DP'nin diriliş günüdür. Sayın Başkanımız, aslında Bursa'yı yeni bir ufka, yeni bir vizyona, yeni bir geleceğe taşımak adına, Türkiye'ye yeni bir kapı açmaktadır. Kendisine şükranlarımı sunuyorum, minnetlerimi sunuyorum, 'Hoşgeldiniz' diyorum. Partiler yaptıkları hatadan dönmelidirler. Eğer iyi insanların hizmet yapmalarının önüne set koyuyorlarsa bunu kabul etmelidirler. Bursa demek, Türkiye demektir. Bugün Bursa'da her 5 aileden birisi işsizlik meselesiyle karşı karşıya kaldı" ifadelerini kullandı.

Daha sonra kürsüye gelen Hikmet Şahin ise şunları söyledi:
"Siyaset etmek insana hizmet etmektir. Partiler, ülkeye, şehirlere hizmet etmek için kurulur. Siyasetçiler olarak yegane amacımız hizmettir. Koltuk belediyeciği değil, hizmetkarlık yaptım ve hizmetkarlığıma devam etmek istiyorum. 20 yıldır başkanlık yapıyorum. İnsan hayatta iz bırakmalıdır. Bursalıların yeniden hizmetinde olmak istiyorum. Hiç kimseye çatmayın. Herkes benim kardeşimdir. Ben gönüller yapmaya geldim. Bursa'da herkes, 'Şahin başarılı işler yapmış' diyorsa, bu bizim başarımızı gösterir. Biz aday gösterilmemişsek başarının mükafatı bu olmamalıydı. Kalbim kırık. Ama Allah'a şükürler olsun ki vicdanım rahat. Tarafsız olmak benim hayat ilkemdir. Ben demokrat kişiliğe sahip bir kişiyim. 'Halka git, senin kararını demokrasi versin, halk versin' dedim. Ben, hakkımdaki kararı Bursa halkının vermesini istiyorum. Halkımızın değerleri her şeyin değerlerinden daha önemlidir. Halkımız asla kendine hizmet edenleri unutmaz, Menderes'i unutmadığı gibi, Özal'ı da unutmadığı gibi, 5 yıl bu hizmetleri ortaya koyan Hikmet Şahin'i de unutmayacaktır. Bu mutluluk, bu ilgi, her şeyin ötesinde partiler üstü bir sevgidir. Allah bu sevgiyi her belediye başkanına ve her siyasiye nasip etsin diyorum. Bana destek veren tüm hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Eğer ben bugün buradaysam, bir haftadan beri halkımdan aldığım elektrikle, sinerjiyle olmuştur. 'Bırakma başkan, devam et' demiştir halkım. Amaç hizmet etmekse bunun yeri, yurdu yoktur. Bu evin misafiri değil, evladı, bu kentin hizmetkarı olarak görmüş olduğumu
ifade etmek istiyorum. Nihayetinde bu evin yabancısı da değiliz. Burası baba ocağım, babam zamanında AP'nin meclis üyeliğini yaptı. Projelerim hazır. Nasıl 5 yıl Bursa sınıf atladıysa, daha modern dünya kenti olacağız. Hazreti Mevlana, 'Ne kadar söz varsa düne ait, dünle beraber gitti cancağr0e, borcun altında ezilmeye, sünepe bir ülke gibi yalnızım. Artık yeni şeyler söylemek lazım' diyor."

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 18:01:06
Güncelleme :16 Ocak 2009 Cuma 18:04:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?