4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

DSP lideri Sezer Bursa'da

Bursa'da halka seslenen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yüklendi. Erdoğan'ı saltanat meraklısı olmakla suçlayan Sezer, Baykal'ın CHP'sinin ise AK Partilileştiğini savundu.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Fomara Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Başbakan ve Baykal'ı ağır bir dille eleştirdi. "Bursa'da kırmızı sokaklar yapmak isteyenlere sandıkta kırmızı kart göstereceksiniz. Sizlere güveniyorum" diyen Sezer, Erdoğan ve Baykal'ı gölge oyunu oynamakla suçladı.

Konuşmasına, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın "Bursa'da Zaman" adlı şiirinden dizeler okuyarak başlayan Sezer, "Bursa'da Zaman isimli bir eser var, biliyorsunuz. Bursa'da şimdi işsizlik zamanı. Bursa'da 70 bin işsiz mevcut. 29 Mart'ta siz onlara, 'Yeter' diyeceksiniz. Bazı siyasetçiler gölge oyununa devam ediyor. Hacivat ile Karagöz, bizim kültürümüzün önemli bir gölge oyunu. Bugün bu gölge oyununu oynayan Baykal ile Erdoğan, işsizliği bırakıp gölge oyunu oynuyor. Başbakan, 7 yıldır beceriksizliklerini unutup ya da bunu örtmeye çalışarak geçmişi eleştiriyor. Yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

Sezer, Erdoğan'ın sürekli Ecevit dönemini eleştirmesine de cevap verdi. İki dönemi karşılaştıran Sezer, "Bakınız, bizim iktidarı bıraktığımız 2001'de zeytin 3.5 liraydı. Şimdi 2.5 lira. Zeytin fiyatı düşmüş, gübre fiyatı 10 kat artmış. Çiftçi her alanda perişan ediliyor. Çeltik 70 kuruş, gübre 90 lira. Başbakan pembe tablolar çizmeye devam ediyor. Bursa'da binlerce kişi işsiz kaldı. Hala Sayın Başbakan, Türkiye'nin geliştiğinden bahsediyor. Başbakan yine geçmişe saldırıyor. Biz 200 milyar dolar borçlabıraktık Türkiye'yi. 80 yılın borcuydu bu. Şimdi 500 milyar dolar borç var. Bu rakam yerel seçimlerden sonra daha da artacak" şeklinde konuştu.

AK Parti'nin belediye hizmetlerinde başarısız olduğunu ve halkla bütünleşemediğini savunan Sezer, "Başbakan, 'Bursa'da metroyu biz yaptık' diyor. DSP zamanında metro inşaatı 3.5 yılda tamamlandı. 17.8 kilometre uzunluğunda raylı sistem yaptık. AK Parti döneminde buna 5.5 kilometre eklendi. Osmangazi'de kentsel dönüşüm, rantsal dönüşüme dönüştü. DSP seçim sonrası kentsel dönüşüm yapacak. Bursa'nın bir kent meydanı yok. DSP, siyaseti halka, Hakk'a hizmet için yapar, cebini doldurmak, yandaşları zengin etmek için yapmaz. Adaylarımız, Bursa'nın konut sorununu Bursa'yı bozmadan halledecek. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bursa'nın sembolü Uludağ'ı Başbakan Davos yapacakmış. Yahu sen Uludağ'ı neden Davos yapıyorsun? Uludağ Uludağ olarak kalsın, gerekli yatırımlar yapılsın" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanı olmasını eleştiren Sezer, "Başbakan Davos'ta hani biraz bağırdı, çağırdı, bizim de biraz yüreğimiz ferahladı. Ancak Irak'ta sessiz kaldı. Gazze'ye İsrail saldırısından hemen önce CIA ile görüştüğünü açıklayamadı" iddiasında bulundu.

Sezer, mitingin sonunda, Ecevit'in, "Biz sana mecburuz Demokratik Sol. Biz sana mecburuz Atatürk' sözlerini dinlettirdi. Vatandaşı demokratik solda birleşmeye çağıran Sezer, "Ne diyor Bülent Ecevit? 'Biz sana mecburuz Demokratik Sol. Biz sana mecburuz Atatürk' diyor. Gelin oylarınızı DSP'de birleştirin. Şimdi DSP'yi başkalarına yem etmeye çalışanlara bu sözü hatırlatırım. Şimdi birileri solculuğu, Atatürkçülüğü öğretmeye çalışıyor. Biz kimseden bunları öğrenmeyiz ancak ders veririz, ders. Aday olan arkadaşlarımı sizlere emanet ediyorum. Hangi partinin adayı yürekliyse ona oy verin. Ben adaylarıma güveniyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 17:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?