4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

DSP'den Bal-Gök'e tepki

DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gürkan Kanbir ve Osmangazi Belediye Başkan Adayı Kemal Müezzinoğlu, Bal-Göç'ün siyasetten uzak duramadığını belirterek, Başkan Emin Balkan'ı istifaya davet etti.

DSP belediye başkan adaylarından Bal-Göç'e tepki geldi. Dernek Başkanı Emin Balkan’ın yerel seçimler öncesinde MHP ve AK Parti'li adaylara açık destek verdiğini belirten Kemal Müezzinoğlu, Bal-Göç'ün hemşericilik derneği olmadığını ifade etti. Bal-Göç ziyaretinde uluslararası meselelerinin çözümü ve kazanımlarının peşinde oldukları cevabını aldıklarını kaydeden Müezzinoğlu, "MHP ve AK Parti adaylarının Bal-Göç ziyareti basında geniş bir şekilde yer aldı. Çıkan haberlerde Bal-Göç Başkanı Emin Balkan bu partileri desteklediklerini açıkça ifade etti. Bizim ziyaretimiz bu partilerden önce olmasına rağmen bizlere destekleme açıklaması yapılmadı” dedi.

Müezzinoğlu, Bal-Göç Başkanı Emin Balkan’ın yerel seçim sürecinde dik bir duruş sergileyemediğini ifade ederek, “Başkan Emin Balkan, Bal-Göç'ü siyasete alet etmiştir. Bal-Göç’ün tarafsızlığının, saygınlığının politize edilmesi dolayısıyla bu önemli derneğe temsil yeteneğini kaybettiren Emin Balkan’ın istifa etmesini bekliyoruz” diye kaydetti.

DSP’den Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olan Gürkan Kanbir ise, kamu yararına çalışan bir derneğin siyasete ait olmasının diğer derneklere kötü örnek olacağını belirterek, Balkan'ın görevinden istifa etmesi gerektiğini belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 17:07:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?