2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Dua defilesi dünyayı dolaşıyor

Bursa'da yılda ürettiği 10 milyon eşarbı dünyadaki 21 müslüman ülkeye ihraç eden Nurel Tekstil'in ürettiği eşarp, fular, şal, pareo gibi ürünlerin birleştirilmesi ile oluşturulan değişik desen ve tarzdaki kıyafetlerle gerçekleştirilen, Mevlana'nın Hoşgörü mesajının verildiği dua defilesi, Hollanda'dan sonra Azerbaycan'da da tekrarlanacak. 

Erol Albayrak organizasyonu ile Türk motiflerinden oluşan ürünlerin, ilginç bir şekilde bir araya getirilerek farklı bir kıyafet ortaya çıkarılması ile oluşturulan defile, Hollanda'da büyük ilgi gördü. Kraliyet Ailesi'nin desteği, Roterdam Belediyesi'nin ev sahipliğinde ülkenin önde gelen simalarının katıldığı dua defilesinde, Mevlana'nın hoşgörü mesajı yabancılara ulaştırıldı. 

Türk motiflerinden oluşan bir fuların, Mevlana'nın 6 dildeki hoşgörü mesajının yazıldığı notlarla birlikte dağıtıldığı Eylül ayındaki dua defilesinin büyük ilgi görmesi bu organizasyonun Türkiye dışında 5 farklı ülkede daha tekrarlanmasını gündeme getirdi. 

Nurel Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Kar, Unesco'nun 2007 yılını Mevlana Yılı ilan etmesi sebebiyle böyle bir organizasyonu Erol Albayrak'ın kusursuz bir şekilde gerçekleştirdiğini belirterek, "Bizim eşarplarımızın ve diğer ürünlerimizin desenleri beğenildiğinden, bizden ürün desteği talep edildi. Bizde bu organizasyona Türk motifli, semazenli fularlar ve özel mesajlı ambalajlı ürünlerimizi de dağıtıarak destek verdik. Ancak ürettiğimiz eşarp, fular, şal ve pareoların birleştirilmesi ile bu tarz güzel fantezi kıyafetler ortaya çıkacağı aklımıza bile gelmemişti. Türk motifleri ve diğer müslaman ülkelerde ilgi gören ürünlerimiz birleştirilerek farklı bir kreasyon ortaya çıktı. Bu arada defilede Mevlana'nın Hoşgörü mesajının 6 farklı dilde yer alması da kültürlerarası ilişkilerin geliştirilmesine de önemli bir katkı sağladı. Organizatörümüz, bu defileyi Avrupa kıtasından sonra Orta Asya, Afrika, Uzakdoğu ve Anadolu'da Türkiye'de tekrarlamayı düşünüyor. Türkiye'den ünlü mankenlerin sunduğu kıyafetlerin
arasında, üzerinde bu kıtalardan ülkelerin motiflerin olduğu semazenlerin de dönmesi, defileye katılanlara dağıtılan mesajlı fularla Türkiye'nin çok güzel bir tanıtımı da bu ülkelerde gerçekleşiyor" diye konuştu.
 
Nurel Tekstil, dünyanın en büyük eşarp üretim tesislerine sahip olmanın yanı sıra ayda çıkarttığı 50 farklı desen ile bütün müslüman ülkelere ihracat gerçekleştiriyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2007 Cumartesi 16:49:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?