3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Düğün için getirilen esrara 5 yıl hapis

Sakarya'dan fındık poşetinin içine gizleyerek getirdikleri 1.5 kilogram esrar maddesini Bursa'da satmak istedikleri sırada yakalanan 2 zanlı, 5'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Suç delillerini gizlediği öne sürülen bir kadın ise 1 ay hapisle cezalandırıldı. 

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 5 ile 15 yıl arasında hapis cezası talebiyle hakim karşısına çıkan sanıklar Sebahattin Y. (42), eşi Dudu Y. (41) ve Raif K. (46), haklarındaki iddiaları kabul etmeyerek suçsuz olduklarını söyledi. 

Fındık poşetlerinin arasına koyarak getirdiği esrarı Raif K.'ya satmak istediği sırada polis tarafından yakalan Sebahattin Y, mahkemede verdiği ifadede esrar maddesini bir akrabasının düğününde içmek için getirdiğini söyledi. Tutuklu diğer sanık Raif K. ise olayla bir ilgisinin olmadığını iddia ederken, Dudu Y. suçsuz olduğunu ileri sürdü. 

Kararını açıklayan mahkeme; tutuklu sanıklar Sebahattin Y. ve Raif K.'yı "esrar maddesi satmak" suçundan 5'er yıl hapis cezasına çarptırırken, Dudu Y.'yi suç delillerini gizlemek suçundan 1 ay hapis cezasıyla cezalandırdı.
iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2007 Cuma 11:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?