3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Dündar, müdürlerine hedeflerini anlattı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, müdürlerine hedeflerini anlattı. Dündar, daha yeşil Bursa, kaçak yapılaşmayla mücadele ve tarihi mirasın ayağa kaldırılması için çalışacaklarını söyledi.


Görevi devralmasının hemen ardından belediyenin bütün birimlerini tek tek gezerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, incelemelerinin ardından müdürleriyle bir toplantı yaparak tespitlerini ve taleplerini aktardı.

Dündar, "5 yıl sonra Osmangazi bugünkünden daha yeşil, tarihi eserleri bugünkünden daha korunmuş ve ayağa kaldırılmış, kültürde, sanatta, sporda daha aktif bir şehir olacak" dedi.


Başkan Dündar, "Belediyede başkan değişti diye tüm kadroların değişmesi gerekmiyor. Bugüne kadar oluşmuş tüm tecrübeleri değerlendireceğiz. Recep Başkan'ın buradan çıkıp Büyükşehir'e gitmesi buranın da başarısıdır. Yine birlikte çalışacağız, çözüm için proje üretecek ve uygulayacağız" şeklinde konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa yöneticilerinden 'daha yeşil Bursa' istediğini ve kendisinin de Osmangazi'ye bir milyon fidan dikmeyi vaat ettiğini hatırlatan Başkan Dündar, "Bulabildiğimiz her alana fidan dikeceğiz, olmadı kamulaştırarak yeşillendireceğiz. Bursa yeniden yeşil kimliğine kavuşacak" dedi.


Başkan Dündar'ın üzerinde durduğu bir diğer önemli nokta ise kaçak inşaatlarla mücadele konusuydu. Bursa'nın hiç hak etmediği oranda plansız yapılaşmaya maruz kaldığına dikkat çeken Dündar, ilgili bürokratlarından daha hızlı ve kararlı bir mücadele için rapor hazırlamalarını istedi. Toplantı, tarihi mirasın korunması noktasındaki çalışmaların daha güçlendirilmesi ve birimlerin personel yapısının konuşulmasıyla son buldu.

İha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 12:06:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?