3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Dündar hayvan barınağını inceledi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediyeye ait tesisleri incelemeye devam ediyor.


Dündar, Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi'ne giderek yetkililerden bilgi aldı. Dündar, tesisi ziyarete gelen öğrencilerle birlikte hayvanları sevdi. Dündar, daha sonra tesisteki hayvan muaynehanesi, yıkama ve kurulama ünitesi, ameliyat öncesi bölüm, ameliyathane, ameliyat sonrası bölümü, hayvan mezarlığı ve doğal alan bölümlerini gezdi. Başkan Dündar'a, Veteriner İşleri Müdürü Tekin Akış tesisle ilgili bilgi verdi.

Başkan Mustafa Dündar, "Çok güzel bir tesis. Osmangazi'den dünyaya örnek olacak bir çalışma. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi.
Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi'ni bugüne kadar Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki 380 belediyeden ekiplerin ziyaret ettiğini ve inceleme yaptığını ifade eden Dündar, "Ayda ortalama 2 bin kişinin ziyaret ettiği bu tesis, sahipsiz hayvanlar sorununun insan onuruna ve hayvan yaşamına saygılı bir şekilde çözümünün en güzel örneğidir. Böylesine büyük ve modern bir tesisin elbette o ölçüde ihtiyaçları da vardır, bunları mutlaka çözeceğiz" dedi.


Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi'ndeki hayvanların ihtiyacı olan hayvan yemi ve tıbbi malzemeler konusunda bazı hayırsever kişi ve kurumların desteği olduğunu hatırlatan Başkan Dündar, "Tesisin kuruluş amacına uygun hizmet verebilmesi için bu desteklerin artması lazım. Şimdi arkadaşlarla bu konuda çalışacağız" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 13:25:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?