3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Dündar'dan Kent Koşusu'na çağrı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, vatandaşları "Tarihi kent koşusu"na katılmaya davet etti.

Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, "Tarihi kent koşusu" hakkında bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, pazar günü 2 saatini ayıranların Bursa'yı daha iyi tanınabileceğine dikkat çekerek, "Koşu parkuru, Osman Gazi, Orhan Gazi türbeleri, Irgandı köprüsü, Yeşil ve Emirsultan türbeleri gibi tarihi yerlerden geçecek. Bursa'yı oturup konuşsak, aslında çok fazla bilmediğimiz yerler olduğunu görürüz. Bu koşu sayesinde Bursa'nın tarihi yerlerini öğrenme fırsatını yakalamış olacağız.

Yerlerdeki mavi çizgiler yarı maraton koşusu için, turuncu çizgiler ise halk koşusu içindir. Eğer vatandaşlar Bursa'yı gezmek için bu koşulara katılacaklarsa, halk koşusuna katılmalarını tavsiye ederiz. Çünkü halk koşusu 4 bin 136 metreden, yarı maraton koşusu ise 21 bin 120 metreden oluşmakta.

Yarışlar 19 Nisan Pazar günü saat 10'da başlayacak. Yarı maraton koşusunda bay ve bayan sporculara toplam 16 bin dolar ödül dağıtılacak. Organizasyona şu ana kadar başvuranların sayısı yurt içinden 478, yurt dışından ise 18'dir. Göğüs numaraları 18 Nisan Cumartesi günü saat 13 ile 19 arası dağıtılacak. Aynı gün mantı partisi de yapılacak" dedi.

Koşu için Osmangazi Belediyesi, Akpınar Kültür Merkezi, Tayyare Kültür Merkezi, Zafer Plaza, AS Merkez, Kent Meydanı ve Korupark'ta kayıtların kabul edildiği öğrenilirken, isteyenlerin www.osmangazimarathon.net adresinden detaylı bilgi alabileceği bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 12:05:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?