3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

‘Dünden Bugüne İtfaiye” sergisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Dünden Bugüne İtfaiye” sergisi, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde izlenime açıldı. 

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın ‘84. İtfaiye Haftası’ kutlamaları kapsamında Bursalılar’ın beğenisine sunulan “Dünden Bugüne İtfaiye” sergisinde, itfaiye teşkilatının kuruluşundan bugüne kadar kullanılan eşyalar ve kıyafetler ile teşkilatın çalışmaları sırasında çekilen fotoğraflar ve basında yer alan haberlere yer verildi. 

Serginin açılış kurdelesini Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Konçak, Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın ve İl Emniyet Müdürü Tahsin Demir birlikte kesti. Tulumbadan kasklara, lukas makaslarından ilk tulumbacıların giydikleri kıyafetlere kadar pek çok eşya ile araç ve gerecin teşhir edildiği sergiyi gezen Genel Sekreter Konçak ve beraberindekiler, yıllar öncesinden günümüze uzanan ve itfaiye teşkilatının gelişiminde pay sahibi olan araçları ve dokümanları dikkatle incelediler. 

"PARK EDERKEN DUYARLI DAVRANALIM" 

İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, ’84. İtfaiye Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirterek teşkilatın dünü ve bugününün yansıtıldığı bu serginin 30 Eylül Pazar gününe kadar ziyarete açık olacağını söyledi. İtfaiye teşkilatının, çalışmalarında en büyük destekçisinin vatandaşlar olduğunu ifade eden Doğan, “Halkımız bize destek veriyor. Ancak kentin bazı dar sokaklarında araç park edilmesi, olası yangınlarda itfaiye aracının hareket kabiliyetini sınırlıyor. Vatandaşlardan bu konuda biraz daha duyarlı davranılmalarını istiyoruz” dedi. 

Bazı vatandaşların itfaiyeyi arama konusunda tereddütler yaşadıklarını dile getiren Doğan, “Vatandaşlarımız, itfaiyenin bilgilendirme hizmetlerinin ücretli olduğunu düşünüyor. Ancak her türlü durumda itfaiyeye ulaşmak isteyenler, gerek cep telefonlarından gerekse sabit telefonlardan 110’u tuşlayarak ücretsiz olarak bize ulaşabilir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 17:04:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?