4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Dünya gençliği Bursa'da buluştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 ve AIESEC Bursa Şubesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Ülkeler Panayırı’ projesi, 20 ülkenin gençlerini Bursa’da buluşturdu.

Farklı kültürleri bir araya getiren ve ‘Geleceği Şekillendir’ ana temasıyla hayata geçirilen ‘Ülkeler Panayırı’ projesine katılan gençler, Kent Meydanı’nda stant açtı. Yöresel kostümleriyle ülkelerini ve kültürel değerlerini tanıtan Polonya, Mısır, Tunus, Kanada, Yunanistan, İtalya, İsveç, Güney Kore, ABD ve Hollanda gibi dünyanın 20 farklı ülkesinden Bursa’ya gelen gençler, pozitif enerjileriyle dünyaya barış mesajları gönderdi.
Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri ve Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan, projenin kültürlerarası farklılıkların güzel bir atmosferde harmanlandığını söyledi. Bakan, “Bursa, bir dünya kenti. Bugün gençlerimiz burada kültürlerini tanıtarak çok önemli bir göreve de imzalarını attı. İnsanlar birbirlerini tanıyıp, farklı kültürleri öğrendikçe kültürlerarası yakınlaşma sağlanacaktır” dedi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Semih Pala da ülkeleri ve kültürleri kaynaştıran organizasyona emek verenleri tebrik etti.
AIESEC Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Şen ise Bursa’nın yerel ve ulusal arenada markalaşmasına, Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik sürecinde Türkiye ile Bursa’nın tanıtımına destek verilmesi için projeyi gerçekleştirdiklerini anlattı. Şen, kendilerini destekleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği ve sponsor firmalara teşekkür plaketi verdi.
Uludağ Mehter Takımı konseri ve Bursa Kılıç Kalkan Ekibi’nin gösterisiyle renklenen programda, projeye katılan gençler, hep birlikte dans etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 16:31:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?