3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Dünya su kayağı kupası Bursa'da

Türkiye'nin ilk su kayağı tesisi olan SUKAYPARK, Bursa'yı dünya gündemine taşıyacak yeni bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak. Mayıs 2008'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan ve çok kısa bir sürede Bursa şampiyonası, ardından Türkiye şampiyonasına ve son olarak Avrupa su kayağı şampiyonasına ev sahipliği yapan tesiste, 2-4 Aralık 2009 tarihlerinde Dünya su kayağı kupasının dördüncü ve büyük ayağı gerçekleştirilecek.

Şampiyonaya ilişkin protokol, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Dünya Su Kayağı Federasyonu İkinci Başkanı, aynı zamanda Cable Wakeboard World Council(Dünya Su Kayağı Konseyi) üyesi Franz Kuhn arasında imzalandı. Protokol imza töreninde, Osmangazi Belediyesi ve Osmangazi Belediye Spor Kulübü temsilcilerinin yanı sıra, Dünya Su Kayağı Federasyonunun resmi organizasyon ajansı(ID+MA GmbH & Co KG) Başkanı Andreas Boes Nockemann hazır bulundu.

Ön mutabakatın ardından daha ayrıntılı bir görüşme için Türkiye'ye gelen Dünya Su Kayağı Federasyonu İkinci Başkanı Franz Kuhn ve ID + MA Başkanı Andreas Boes Nockemann, dünya kupasının bir ayağının Bursa'da yapılmasının hem Bursa ve Türkiye'nin dünyada tanıtımına hem de bu spora büyük katkı sağlayacağını söylediler.

Dünya ve Avrupa su kayağı temsilcileri önce Osmangazi Belediyesi ve Belediye Spor Kulübü temsilcileriyle bir toplantı yaptı. Bu toplantıda organizasyona ilişkin tüm ayrıntılar netleştirildi ve daha sonra imzalar atıldı. İmza altına alınan protokole göre, dört ayaktan oluşan kupanın en son ve en büyük ayağı 2-4 Ekim 2009 tarihlerinde Bursa'da gerçekleştirilecek. Para ödülü olduğu için profesyonel sporcuların katıldığı organizasyona 55 ülkeden sporcuların katılması bekleniyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa'yı dünya vitrinine taşıyacak projelere imza attıklarını söyledi.

Açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan SUKAYPARK'ın kısa bir süre içinde Avrupa ve dünya çapında organizasyonlara ev sahipliği yaptığını hatırlatan Dündar, "Spora önem veriyoruz, özellikle de su sporlarına. SUKAYPARK sayesinde Bursa'yı uluslar arası arenada gururla temsil edeceğiz" dedi.

Dündar, "SUKAYPARK, dünyadaki yaklaşık 150 tesis arasında en güzel ve en kullanışlı tesis seçildiği için, daha önce başka bir ülkede yapılması planlanan Avrupa Su Kayağı Şampiyonası Türkiye'ye alınmıştı. Dünya kupasının en büyük ayağının da yine Bursa'da yapılmasına karar verildi. Organizasyon çerçevesinde dünya televizyonları ve gazeteleri kentimizde olacak. Sadece spor değil, kentin diğer kültürel değerleri de görücüye çıkacak. Bursa'nın ve Türkiye'nin tanıtımında önemli bir görev üstlenecek bu organizasyon."

Başkan Dündar'ın verdiği bilgiye göre, su kayağı dünya kupasında toplam 100 bin dolar ödül dağıtılacak. Bu ödüllerin tamamı, organizasyon şirketi tarafından genel bütçenin içinde karşılanacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 15:07:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?