2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Dünya tiyatrocuları Bursa'da buluştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 12’ncisini düzenlediği Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, dünyanın seçkin tiyatrocularını Bursa’da buluşturdu. Festival kapsamında Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği’nin (ASSİTEJ) genel kurulu Bursa’da yapıldı. 

‘12. Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’ nedeniyle Bursa’da bir araya gelen ASSITEJ yönetim kurulu üyeleri, bir yandan festival kapsamında sahnelenen oyunları izliyor; diğer taraftan kentimizin tarihi ve turistik mekanlarını gezerek, Bursa’nın kültürünü yakından tanıyor. 

ASSITEJ yönetim kurulu üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’i ziyaret ettikten sonra Cumalıkızık’ı gezdi. Yabancı konuklar, daha sonra Karagöz Müzesi’nde Nevzat Çiftçi’nin sahnelediği ‘Karagöz Hacivat’ adlı gölge oyununu beğeniyle izledi. 

ASSITEJ Genel Sekreteri Niclas Malmcrona, genel kurullarını Bursa’da yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Türkiye’de ilk kez bir araya gelmelerinin çok önemli olduğunu bildiren Malmcrona, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği festivalin yerli ve yabancı tiyatro gruplarıyla buluşmalarına ve oyunları izlemelerine imkan tanıdığını ifade etti. ASSITEJ’in iç işleyişini ve ‘Yabancı dilde oyun izleme’ konusunu masaya yatırdıkları toplantıda, 2008 yılında Avustralya’da yapılacak olan genel kurula hazırlandıklarını da anlatan Malmcrona, “Toplantımızda ayrıca, 3 yılda bir ASSITEJ tarafından sanatta mükemmeliyetçilik adına verilen şeref başkanı ödülünün jüri toplantısını da yapıyoruz” dedi. 

Türk çocuk tiyatrolarını çok kaliteli bulduğunu anlatan Malmcrona, “Organizasyon çok güzel. Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in samimiyeti de bizleri çok mutlu etti. Politika yapan bir kişinin kültürel etkinliklere ağırlık vermesi çok güzel bir davranış” şeklide memnuniyetini dile getirirken, Bursa’da gördüğü misafirperverliği hayatı boyunca unutamayacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 13:05:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?