3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Dünyada sadece 10 tane var

Bursa'da düzenlenen Klasik Oto Show 2009'da birbirinden eski arabalar yer aldı. Türkiye'nin her yerinden katılımın gerçekleştiği fuarda en çok ilgi çeken araç 1977 model Pontiac oldu.

Buttim Ön Otoparkı'nda düzenlenen şovda 200 adet klasik araç yer alırken, düzenlenen yarışmayla en iyi klasik otomobil seçildi. Ancak yarışmadan daha çok ilgi çeken Pontiac, alana girer girmez her yaştan vatandaşın ilgi odağı oldu. Aracın sahibi Aşkın Kaya, araca çok değer verdiğini ifade ederek, "Bu araç Amerika'da 1977 senesinde limitli olarak üretildi. 140 adet vardı dünyada. O günlerde zırhlı yapıldığı için bu kadar az. Günümüzde 10 tane var ve sadece bir kaç tanesi kullanılabilir durumda.

Parçası hiç bulunmayan bir araba. Bir de zırhlı olduğu için kaporta tamiri gibi işlerini yapabilecek çok az insan var. Ben aracı aldığımda araç gayet iyi durumdaydı. Fakat daha da iyi yapıncaya kadar ben de çok masraf yaptım. Benden önce 90 bin dolar harcanmış bu arabaya. Para harcanmasının sebebi işçiliğin çok ağır olması, parçalarının bulunmaması. Hiçbir uyduruk parça yok üzerinde. Bagajında 1977 senesine ait ecza çantası var. İçerisindeki ilaçlar ve haplar da 1977 senesinden kalma. Bu arabaya paha biçilemiyor. Çünkü
eşi benzeri yok. Biri çıkarda eşini getirirse alabilirim. Ama ben satmayı düşünmüyorum" dedi.

7 BİN 800 MOTOR, 610 BEYGİR, 2 BUÇUK TON
Aracın özelliklerinden bahsederken etraftakileri bir anda şaşkına çeviren Kaya, "Araç 7 bin 800 motor, 610 beygir gücünde ve 2 buçuk ton ağırlığında. Hızlı bir kalkışta 400 metreye kadar patinaj çekiyor. Tabi bu 400 metrelik hızlı kalkışta, 610 beygirlik gücünde vermiş olduğu etkiyle, bu arabayı yolda tutmak zorlaşıyor. Ben de elimden geldiği kadarıyla kullanmaya çalışıyorum" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 18:01:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?