6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Dünyanın en büyük asfalt makinesi

DÜNYANIN EN BÜYÜK ASFALT MAKİNESİ BURSA'DA ÜRETİLDİ

Bursa'da faaliyet gösteren Simge Group firması, dünyanın en büyük asfalt makinesini üretti. 'Tam entegre geri dönüşümlü asfalt makinesi', dünyanın en büyük makinelerinin sergilendiği Almanya'daki 'BAUMA' fuarına katılmak üzere 40 tırla yola çıktı.

Kendi sektöründe birçok ilke imza atan Simge Group firması, dünyanın en büyük asfalt makinesini üretti. Tesislerde düzenlenen toplantıda konuşan Simge Group Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Gencer, 3 yılda bir Almanya'da düzenlenen ve 400 bin ziyaretçinin uğradığı 'BAUMA' fuarına katılacaklarını söyledi. Dünyanın ev büyük makinelerinin sergilendiği fuara katılacaklarından dolayı onur duyduklarını belirten Gencer, "Dünyanın dev kuruluşları, bu fuara uluslararası bir endüstri olimpiyatı gözüyle bakıyor. Ürettiğimiz dev makine, asfalt üretiminde yakıt tüketimini yarı yarıya azaltıyor. Taş ocaklarında ve asfalt şantiyelerinde toz çıkmasını önlüyor. CO2 karbondioksit salınımını minumum seviyeye düşürüyor. Bu projemiz, 2008 yılında Kopenhag'ta yapılan dünya çapındaki bir kongrede 203 bildiri arasından birincilik kazanmıştır" dedi.

Bu makine sayesinde eskimiş, formunu kaybetmiş yollardan freze makinesiyle sökülmüş yorgun asfaltları yeniden asfalta dönüştürdüklerini anlatan Gencer, "Eski asfaltları ürettiğimiz bu makine sayesinde yüzde yüz asfalta dönüştürebiliyoruz. Bu teknoloji batılı ülkelerde çok denendi. Azami yüzde 45 oranında başarılı olundu. Çünkü sıcak proseste bu malzemeyi nakletmenin, elemenin, bir yerden başka yere boşaltmanın zorlukları aşikardır. Avrupa Birliği ülkelerinde ve gümrük birliğine girmiş ülkelerde yapı malzemelerine CE standardı getirilmiştir. Yani trafiğe açılmış bir yolda seyreden bir araçta yolun bozuk yapısından kaynaklanan bir sebepten dolayı meydana gelecek maddi ve manevi zarar, yolu yaptıran ve yapanlara rücu ediyor" dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK ASFALT MAKİNESİ BURSA'DA ÜRETİLDİ
DÜNYANIN EN BÜYÜK ASFALT MAKİNESİ BURSA'DA ÜRETİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 16:21:05
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 00:52:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?