6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Dünyanın en golcü 3. kalecisi

IVANKOV DÜNYANIN EN GOLCÜ 3. KALECİSİ

Bursaspor'un başarılı Bulgar file bekçisi Dimitar Ivankov, kariyerindeki gol sayısını 41'e çıkartarak, dünyanın en golcü kalecileri sıralamasında üçüncü sırada yer alan Kolombiyalı kaleci Rene Higuita'yı yakaladı.

Bursaspor'un Kayserispor'dan transfer ettiği ve iki sezondur kaleyi koruyan Ivankov, bir yandan ligin en az gol yiyen kalecileri arasında yer alıyor. Şampiyonluk mücadelesi veren Bursaspor'un, Manisaspor maçında Ali Tandoğan'ın 45. dakikada düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışını kullanan Ivankov, kaleci İlker'i ters köşeye yatırarak, Bursaspor forması altındaki 6'ncı, kariyerindeki 41. golünü atmayı başardı. Başarılı kaleci Fenerbahçe ile oynadığı ve 3-1 kazandığı Ziraat Türkiye Kupası maçında kazanılan penaltı atışını gole çevirmişti. Ivankov'ün golü ilk maçta alınan 3-0 yenilgi sebebiyle tur atlamaya yetmemişti. Kariyerinde 41 gole ulaşan Ivankov, ''dünyanın en golcü kalecileri'' sıralamasında dördüncülüğü paylaştığı Meksikalı kaleci Jorge Campos'u geçerek, üçüncü sırada yer alan Kolombiyalı efsane kaleci Rene Higuita'yı yakaladı.

Sıralamanın başında 84 golle Brezilya'nın Sao Paulo takımında forma giyen Rogerio Ceni yer alıyor. Yıllarca Paraguay milli takımı kalesini koruyan ve futbolu bırakan Jose Luis Felix Chilavert ise rakip fileleri 62 kez havalandırmasıyla ikinci sırada bulunuyor.

IVANKOV DÜNYANIN EN GOLCÜ 3. KALECİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 11:51:02
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 12:45:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?