3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Dünyanın en uzun bebeği

Bursa'da 6 kilo 200 gram dünyaya gelen bebek, 2 dalda tıp tarihine geçti. Ailesini bile şaşırtan 60 santimetre boyundaki erkek bebeğin, dünyanın en uzun boylu bebeği olduğu açıklandı.

Bursa'da bir yıl önce evlenen Özcan Bora (37) ve Serap Bora (27) çifti, 7 Aralık tarihinde kontrolden geçmek için Bursa Zübeyde Hanım Doğum Evi'ne gitti. Burada Dr. Mithat Bursalı tarafından kontrol edilen anne adayı Serap Bora'nın, sezaryenle doğum yapmasına karar verildi. Ertesi gün hastaneye yatan Serap Bora, 9 ay 10 günlük hamilelik süresinin ardından 6 kilo 200 gram ağırlığında 60 santimetre boyunda bir erkek çocuğu dünyaya getirdi. Tıp tarihine geçen 6 kiloluk bebeğe Mikail Selim ismi verilirken, aşırı kilolu bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Hamilelik süresince en çok süt ve su içtiğini belirten anne Serap Bora, "Günde bir litre süt ile 10 litreye yakın su içiyordum. Herhangi bir ağrım sızım yoktu. Kontrol için doktora gittim. Gün dolduğu için sezaryenle alınmasına karar verildi. Çocuğumun 6 kilo 200 gram olduğunu duyunca inanamadım. Ben en fazla 3.5-4 kilo bekliyordum" dedi.

Hamilelikten önce 75 kilo olduğunu söyleyen Serap Bora, hamilelik döneminde 90 kiloya kadar çıktığını belirterek, "Sürekli sıvı tükettim. Normal hamile insanın ne yemesi gerekiyorsa ben yarısını yedim. Aş erdiğim şeyler hep sıvı şeylerdi. Bir tabak çorba yemek yerine, 1 litre süt veya meyve suyu daha hoşuma gidiyordu" diye konuştu.

Eşinin yemek yememesi sebebiyle ufak ve küvezde bir çocuk beklediğini söyleyen fabrika işçisi baba Özcan Bora ise, çocuğunun 6 kilo doğduğuna gün boyunca inanmadığını söyledi.

İlk çocuklarının sevinci yerine şaşkınlık yaşadığını söyleyen baba Özcan Bora, "Doğduğu ilk gün hiç inanamadım. Anne de sağlıklı beslenemedi. Gördüğümde biberonla süt veriyorlardı, 2 kerede içip bitiriyordu. Benim çocuğum mu bu diye kendime sordum. İnanamadım. Herkes çocuğumu konuşup beni gösteriyordu. O çocuğun babası bu şahıs diyorlardı. Utanıyor, donup kalıyordum" şeklinde konuştu.

EŞYALARINI DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALDILAR

Ulturasonlar neticesinde cinsiyetlerini öğrendikleri çocukları için çarşı pazar dolaşıp hazırlık yapan Bora ailesi, çocuklarının 6 kilo dünyaya gelmesiyle kıyafetleri atmak zorunda kaldı.

Nazar değmemesi için çocuklarının kilosunu akrabalarına söylemediğini anlatan Özcan Bora, "Eş-dostun getirdiği kıyafetleri çocuğu gördükten sonra geri götürmek zorunda kaldık. Çocuğumuza 1 yaşının üzerindeki çocukların kıyafet ve 3 numara emzik kullanıyoruz. Annenin sütü yetmediği için de sütünü kaşıkla içiriyoruz" dedi.
Sürekli yemek isteyen ve günün sadece 5-6 saatini uyuyarak geçiren minik Mikail'in doktor kontrolünde diyet yaptığını söyleyen baba, 3 aylık bebeğinin şu anda 6 kilo 900 gram olduğunu belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 15:20:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selen can IP: 88.246.36.xxx Tarih : 9.03.2007 22:20:06
çok ilginç vallahi şaşırdım bende bursalıyım