6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Dünyanın en uzun horon alayı

DÜNYANIN EN UZUN HORON ALAYI BURSA'DA YAPILACAK

Artvin ve Kafkas Dernekleri tarafından Bursa'da düzenlenecek şenlikte dünyanın en uzun horon alayı yapılacak.

Almira Otel'de basın toplantısı düzenleyen Artvin ve Kafkas Dernekleri Federasyonu yöneticileri, 19 Haziranda Demirtaş çim kayağı sahasında yapılacak şenliğe hemşerileriyle birlikte bütün Bursalıları davet etti. Artin ve Kafkas Dernekleri Başkanı Suat Özkan, ''Yeşil Bursa'mızda büyük buluşma'' şenliğine 300 bin kişinin katılmasını beklediklerini söyleyerek, ''Şenlikte belkide dünyanın en büyük horon alayını oluşturacağız'' dedi.

Şenlikte Bursa'daki kültür mozaini bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirten Özkan, ''Kültürümüzün yaşatılacağı şenliğin ilk günüde ünlü sanatçılarımızdan Cengiz Kurtoğlu sahne alacak. Şenliğin ikinci gününde de Zülfü Livaneli Bursalılarla buluşacak. Tüm sivil toplum kurluşları ve siyasi parti temsilcilerinin ve genel başkanlarının davetli olacağı şenlikte birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının ön planda olmasını hedefliyoruz'' şeklinde konuştu.

Özkan, iki gün sürecek olan şenliklere 19-20 Haziran tarihlerinde Bursa'nın bütün semtlerinden ve ilçelerinden ücretsiz otobüsler kaldıracaklarını açıklayarak, ''Bundan sonra Artvinle alakalı 43 derneğin üst kuruluşları, Artvin ve Kafkas Dernekleri Federasyonu, Artvin Vakfı ve Artvinli Sanayici İş Adamları, Yönetici ve Serbes Meslek Mensupları Derneği olarak önümüzdeki dönemlerde ''Artvin Platformu'' adı altında faaliyetlerimizi birlikte sürdüreceğiz'' dedi.

DÜNYANIN EN UZUN HORON ALAYI BURSA'DA YAPILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 12:46:03
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 19:35:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?