6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Dünyanın en yaşlı cerrahına ödül

DÜNYANIN EN YAŞLI CERRAHINA ÖDÜL

Bursa Sivil Toplum Derneği'nin (Sivilay) 2009 yılı Katkı Ödülleri sahiplerini buldu. Törene 100 yaşındaki dünyanın en yaşlı cerrahı Avni Domaniç'in anlattığı Atatürk anıları damgasını vurdu.

Tören, Basın Kültür Sarayı Akkılıç Kütüphanesi'nde düzenlendi. Bursa Sivilay Başkanı Prof. Dr. Nihat Sapan, dernek olarak Bursa'ya katkı sağlayan kurum, kuruluş ve kişilere Bursa adına teşekkür ettiklerini söyledi. Konuşmanın ardından Bursaspor Kulübü, Ertuğrul Sağlam, Avni Domaniç, İnegöl Kent Müzesi, İsmail Doğan, GİNTAŞ, Özdilek, Gürsu Ziraat Odası, Yenişehir Çevre Platformu, Derecik köyü ve İznik Çini Vakfı'na Bursa'ya Katkı Ödülleri verildi.

Ödül törenine, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, eski Büyükşehir Belediye Başkanları Erdem Saker, Erdoğan Bilenser, Nilüfer Belediye Başkan Vekili Adil Kayaoğlu, eski belediye başkanları, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı ile davetliler katıldı.

EN YAŞLI CERRAH

Ödül törenine, 100 yaşına giren dünyanın en yaşlı cerrahı Avni Domaniç damgasını vurdu. Kendini hala genç hissettiğini belirten Domaniç'in Atatürk ile 10. Yıl Balosu'nda ve İnegöl ile Gemlik arasında bulunan köyünde yaşadığı anıları anlatması salonda duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

DÜNYANIN EN YAŞLI CERRAHINA ÖDÜL
DÜNYANIN EN YAŞLI CERRAHINA ÖDÜL
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2010 Pazartesi 16:05:00
Güncelleme :31 Mayıs 2010 Pazartesi 20:13:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?