4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Durak katliamına 20 yıl istendi

5 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KATLİAM GİBİ KAZADA SÜRÜCÜYE 20 YIL HAPİS İSTEMİ

Bursa'da, otomobiliyle otobüs durağına girerek 5 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına sebep olduğu iddia edilen sürücü hakkında 20 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre kaza, Kurban Bayramı'nın 3. günü Beşevler Küçük Sanayi Kavşağı'ndaki Metro Market önünde meydana geldi. Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi Atıl Arda Y.'nin kullandığı 34 DH 7606 plakalı özel otomobil, iddiaya göre aşırı hız sebebiyle kontrolden çıkarak otobüs durağında bulunan yolcuların arasına girdi. Katliam gibi kazada Semra Çetin (47), Resmiye Yurteri (64), Ebru Candaş (21), Hikmet Dikici (43) ve Cevriye Tokpınar (51) hayatını kaybederken 5 kişi de yaralandı.

Olayın ardından gözaltına alınan sürücü Atıl Arda Y. (22), bir aracın kendisini sıkıştırdığını ifade ederek, "Ben de 7 yaşındaki bir kardeşimi kazada kaybettim. Acınızı anlıyorum. Ben de aynı şeyleri yaşadım. Kız kardeşimi kaybettim. Onları çok iyi anlıyorum. Onlardan özür diliyorum" diye konuştu.

Savcılığın olayla ilgili soruşturması sona erdi. Savcılık, şüphelinin, "trafik güvenliğini tehlikeye sokma, bilinçli 5 kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olma" suçlarından 20 yıla kadar hapsini istedi.

İddianamede, aşırı süratli araç kullandığı belirtilen sanığın kaldırıma çarptıktan 27 metre sonra reklam panosuna vurduğu, durakta bekleyen yayaları ise çarptıktan sonra 18 metre sürüklediği ifade edildi.

Şüpheli, önümüzdeki günlerde 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

5 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KATLİAM GİBİ KAZADA SÜRÜCÜYE 20 YIL HAPİS İSTEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 12:15:03
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 13:45:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?