2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Dürbünle izledikleri evleri soydular

Bursa'da örgütlü olarak hırsızlık yapıp, yaşı küçük bazı şahıslara da silah zoruyla hırsızlık yaptırdıkları iddia edilen 6 kişilik şebeke polis tarafından gözaltına alındı. Zanlıların, soyacakları ev ve işyerlerini bir gün önce dürbünle izledikleri ortaya çıktı. 

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kütahya ve Bursa merkez ile Kestel ve Gürsu ilçelerinde çok sayıda ev ve iş yerinde meydana gelen hırsızlık olaylarını inceleyen polis, bazı şahısların örgütlü olarak olayları gerçekleştirdiğini belirledi. Zanlıların hırsızlık yapmadan önce girecekleri ev ve iş yerlerini dürbünle izlediği tespit edildi. 

Asayis Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Yıldırım ilçesindeki bir markete girmek isteyen şahısların olduğu ihbarını alınca harekete geçti. Polis ekiplerini farkeden 2 şahıs özel bir otomobile binip kaçmak isterken yakalandı. R.V.(27) ve Ş.Ö. (20) isimli şahısları göz altına alan polis çalıntı malların Yıldırım ilçesinde marketçilik yapan C.Y.'ye (23) satıldığını belirledi. Bunun üzerine C.Y de göz altına aldı. "Köpük operasyonu" kapsamında soruşturmayı derinleştiren polis A.Ö.(19), C.H.(19) ve yaşı küçük V.K.(18) isimli 3 şahsı daha evlerine yapılan operasyonlarla yakaladı. Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bin 500 YTL değerinde sigara 700 YTL değerinde şampuan 6 adet cep telefonu, CD çalar, 1 adet dürbün, 1 adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi. 

Öte yandan, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne sevk edilen V.K.'nın kendisine silah zoruyla hırsızlık yaptırıldığını iddia ettiği belirtildi. Gözaltına alınan 6 şahıs, "Suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, örgütün suç faliyetleri kapsamında hırsızlık eyleminde bulunmak, tehdit ve silah zoru ile hırsızlık yaptırmak" suçlarından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili 8 kişinin de arandığı açıklandı. 

Bursa Emniyet Müdürü Tahsin Demir, uzun süredir takip ettikleri hırsızlık şebekesinin yapılan takipler sonucu yakalandığını belirterek, vatandaşların şüpheli gördükleri her olayı 155 polis imdat hattına ihbar etmesi gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 18:24:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?