2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Düşünmeden alavlerin arasına daldı

ÇOCUKLARININ YANAN BİNADA KALDIĞINI DÜŞÜNEN ANNE ALEVLERE DALDI

Bursa'da bir apartmanın 2. katında buzdolabı prizinden çıkan yangın sebebiyle üst katlarda panik yaşandı. Dakikalarca yoğun dumana maruz kalan 3'ü çocuk 6 kişi, yangının söndürülmesinin ardından binadan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Yangın esnasında çocuklarının alevlerin arasında kaldığını düşünen anne ise binaya girince mahsur kaldı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi Konuk Sokak'ta bir apartmanda yangın çıktı. Mutfaktaki buzdolabının sebep olduğu yangın, evde bulunan 12 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Elif Esenoğlu'nun çığlıklarıyla fark edildi. Evde bulunan babaannesi Mesiye Esenoğlu ile birlikte dışarıya kendini zor atan küçük çocuğun feryadı üzerine mahalle seferber olurken, 4 katlı binanın üst katlarında bulunan 3'ü çocuk 6 kişi mahsur kaldı.

Olay yerine sevk edilen polis ve itfaiye ekipleri, üst katlarda mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için yoğun çaba sarf etti. İtfaiye ekiplerinin 4 araçla müdahale ettiği yangın kısa sürede söndürülürken, üst katlarda bulunan 3 ü çocuk 6 kişi 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri tarafından binadan çıkarıldı.

 

DUMANLARIN İÇENE DÜŞÜNMEDEN GİRDİ

Yangın sırasında binanın dışında olduğu öğrenilen Birgül Maden (41) ise, çocuklarının evde mahsur kaldığını düşünerek dumanların arasına daldı. 2 çocuğunun da evi zamanında terk ettiğini anlayan fedakar anne, yoğun duman sebebiyle geri dönemeyince üst kattaki komşusuna sığındı. Burada yangının söndürülmesini bekleyen annenin yardımına itfaiye ekipleri kısa sürede yetişti. Oksijen verilerek evden çıkarılan anne, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Yüksek İhtisas Hastanesi'ne sevk edildi.

 

9 AYLIK BEBEĞİNİ KUNDAĞA SARDI

Diğer yandan binanın 4. katında kiracı olarak oturan Köse ailesi de büyük panik yaşadı. Biri kundakta 3 çocuğu ile birlikte binada mahsur kalan anne, çocuklarının dumandan etkilenmemesi için 9 aylık Kemal Efe'yi kundağa sararken, Sıla ve İrem isimli kızlarını da evinin arka balkonuna çıkararak korudu.

Yangında binada bulunan Seyfidar Yalçınkaya isimli yaşlı vatandaş da dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

ÇOCUKLARININ YANAN BİNADA KALDIĞINI DÜŞÜNEN ANNE ALEVLERE DALDI
ÇOCUKLARININ YANAN BİNADA KALDIĞINI DÜŞÜNEN ANNE ALEVLERE DALDI
ÇOCUKLARININ YANAN BİNADA KALDIĞINI DÜŞÜNEN ANNE ALEVLERE DALDI
ÇOCUKLARININ YANAN BİNADA KALDIĞINI DÜŞÜNEN ANNE ALEVLERE DALDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2011 Çarşamba 10:54:00
Güncelleme :12 Ocak 2011 Çarşamba 16:25:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?