4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Ebeler izin haklarını kazandı

Bursa'da yıllık izin kullanmak için hukuk mücadelesi başlatan vekil ebeler açtıkları davayı kazandı.

Sağlık-Sen Bursa Şubesi tarafından Bursa 3. İdare Mahkemesi'ne vekil ebelerin yıllık izin hakkı için açılan dava sonuçlandı. Mahkemenin vekil ebelerin yıllık izin hakkı kullanması gerektiğine karar vermesi camiada büyük sevinçle karşılandı. Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Yusuf Bedir, sendikalara örnek olmaya devam ettiklerini belirterek, "Şubemiz, sendikalara üye hakkı dahi bulunmayan vekil ebe-hemşire arkadaşlarımızın meselelerini görmezlikten gelmedi. Daha önce yaptığımız ve tüm kamu oyunda geniş yankı bulan vekil ebelerin döner sermayeden pay almasını sağlayan davaları kazanmış ve tüm Türkiye'de sendika olarak bir ilki başarmıştık.

Şubemiz vekil ebe-hemşire arkadaşlarımızı da sağlık camiasının bir parçası olarak görmekte ve onların problemlerini çözme konusunda yapılacak çalışmaları kendine görev bilmektedir. Döner sermayeden pay almalarını sağlayacak düzenlemeden sonra şubemiz durmamış ve çalışmalarına ara vermeden arkadaşlarımızın meselelerine yöneldi. Arkadaşlarımızdan gelen şikayetlerin başında yer alan yıllık izin konusunda şube avukatlarılmız ile bir araya gelmiş ve bir çalışma yaparak gerekli hukuki çalışmayı başlattık. Sonuç hem bizim hem de arkadaşlarımız için sevindirici olmuştur. Türkiye’de ilk olan bu dava sonucunda mahkeme vekil ebe - hemşirelerin de yıllık izin kullanması gerektiğine karar vermiştir" dedi.

LABORANTLARDA ACİL FARKI ALABİLECEK
Sağlık-Sen Bursa Şubesi olarak aynı günde başka bir sevindirici haber aldıklarını ifade eden Başkan Bedir, "Bir çok hastanede problem olan ve laborant arkadaşlardan yoğun şikayet aldığımız acil farkı içinde idareye gerekli girişimleri yapmıştık. Geceleri özellikle acile de hizmet vermelerine karşın acil farkından yararlanamayan laboratuar çalışanı arkadaşlarımızın bu konudaki haklı şikayetlerinin mücadelesi için hukuki zeminde çalışma başlatmıştık. Mahkeme sendikamızın konu ile ilgili açtığı davada bizleri haklı buldu ve laboratuar çalışanlarına acil farkının ödenmesi gerektiğine hükmetti. Arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyor, bundan sonra da kendilerinin yanında olacağımızı taahhüt ediyoruz. Bizde inanıyoruz ki çalışanlar sendikamızın bu çalışmalarını görecektir" diye kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 12:04:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?