6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Efsane kadro Özlüce'de buluştu

BURSASPOR'UN EFSANE KADROSU ÖZLÜCE TESİSLERİ'NDE BULUŞTU

Bursaspor'un Avrupa Kupaları'nda ilk mücadele eden takımı Özlüce Tesisleri'nde Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ve yöneticiler ile bir araya geldi.

1974-1975 yılında Avrupa Kupa Galipleri Kupasına katılan Bursaspor'un ilk takımı Özüce Tesisleri'nde düzenlenen "Bursaspor Tarihi ve Belgeseli" toplantısında bir araya geldi. Konferans salonunda düzenlenen tanıtıma, İkinci Başkan Haluk Özkıyıcı, Mali Asbaşkan Mustafa Yedikardeş, ilk Avrupa arenasına çıkan takımdan İhsan Kavak, Ali Kahraman, Rasim Kara, Baykal Tüysüz, Cemil Kezek, Sinan Bür, Feridun Özdiker, Hayrettin Endersert, Vahit Doğan, Vahap Çeki, Kemal Batmaz, Yusuf Çavdar, Sacit Kocabaş, Sedat Özbağ, Sedat Özden, İbrahim Altıngöz, İsmail Emil, Tahsin Topçu, Gündüz Özcebe, Hasan Bora ve Hasan Kaya katıldı.

Bursaspor'un büyük bir tarihe sahip olduğunu belirten 2. Başkan Haluk Özkıyıcı, "Bursaspor'un tarihinin gelecek nesillere aktarmak için yazmak gerekiyordu, bunu yaptık. Camia olmak adına büyük adımlar atmak gerek. Bu adımlardan biride tarihimizi yazmaktı. Bu başarıya gelmemizde emeği geçen tüm yöneticilere, görev yapmış herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bursaspor'u Avrupa takımı yapmak adına hep birlikte çalıştıklarını belirten Özkıyıcı, "Başarı tesadüf değil. Planlı yapılmış bir çalışma. Avrupa kupalarında da başarılı olacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Alt yapının önemine değinen Özkıyıcı, "Vakıfköy alt yapının mabedi olacak. Bursaspor'un geçmişinde her yıl özel şeyler yapıldı. Bu belgeseli gelecek kuşaklara aktarmak için yaptık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye kaydetti.

Toplantıya katılan dönemin sporcularından Sinan Bür, Bursaspor tesislerinde bulunmaktan büyük heyecan yaşadığını kaydederek, "Aramızda olmayan arkadaşlarımızı da saygıyla anıyoruz. Efsane kadroyu bir araya getirerek özlem giderdik, anılarımızı tazeledik" dedi.

Toplantı sonrası futbolcuların isimlerinin yazıldığı 16 numaralı formalar hediye edildi. Ardından efsane kadro Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ile bir araya geldi. Toplantının Bursaspor tarihi için önemli olduğu belirten Ertuğrul Sağlam, "Bu an bizi mutlu etti. Bursaspor tarihi için önemli biran. Abilerimizin geçmişte yaşattığı başarı Bursa'nın futbol şehri olmasın sağlamış, başarı getirmişler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Futbolun içinde olan insanların bu isimleri unutması mümkün değil.

Bazı oyuncuları daha yakından tanıyorum. Antrenör olarak görev yaptılar" dedi.

BURSASPOR'UN EFSANE KADROSU ÖZLÜCE TESİSLERİ'NDE BULUŞTU
BURSASPOR'UN EFSANE KADROSU ÖZLÜCE TESİSLERİ'NDE BULUŞTU
BURSASPOR'UN EFSANE KADROSU ÖZLÜCE TESİSLERİ'NDE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 17:34:05
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 23:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?