6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Eğitim-Bir-Sen 18 yaşında

EĞİTİM-BİR-SEN 18 YAŞINDA...

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Başkanı Numan Şeker, Türkiye'nin iftihar duyacağı bir sendika olduklarını söyledi.

Eğitimciler Birliği Sendikası, kuruluşunun 18. yıl dönümünü Fomara Kervansaray Otel'de kutladı. Türkiye'nin en önemli fikir ve sanat adamlarından Mehmet Akif İnan ile bin yıllık medeniyetin havzasından beslenmiş bir grup arkadaşı tarafından 14 Şubat 1992 tarihinde kurulan Eğitim-Bir-Sen'in hak ve hürriyet mücadelesiyle geçen 18 yılı geride bıraktığını ifade eden Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker, "Akif İnan'lardan devraldığımız bayrağı bugün çok daha ileriye taşıyabilmiş olmanın, ülkemizin yüz ağartıcı bir sivil toplum kuruluşunu el birliğiyle vücuda getirmiş olmanın onurunu yaşıyoruz. Sendikacılığı sol ideolojinin mücadele arenası olarak kabullenmiş bir dünyanın düşün alanına, sendikacılığın kendi kabulleri dışında olmadığını işleyerek yola çıkan, siyasi ve bürokratik erklerin perdelemeleri, tekelci sendikal zihniyetin engellemeleri karşısında dirençle yoluna devam eden ve bugün eğitime, eğitimciye ilişkin her meselede etki ve yetki sahibi olarak zirveye ulaşan bir yapının içerisinde olmanın gururunu, mutluluğunu ve 18 yaşına ulaşmış olmanın sevincini yaşıyoruz" dedi.

Ücret değil hizmet sendikacılığı yaptıklarını belirten Başken Şeker, "Eğitim-Bir-Sen'in teşkilat kadrosunun ve üyelerinin tüm gayreti, eğitim çalışanlarının ekonomik sıkıntılardan arındırılarak, tüm enerjilerini eğitim hizmetine yoğunlaştırabilmelerini ve okulların hem öğrenciye, hem öğretmene yaraşır hale getirilmesini temin etmektir. Eğitim-Bir-Sen, teşkilat gücü ve birikimiyle üyelerinin sosyal ve mesleki gelişimlerini sağlamanın yanı sıra Türkiye'nin daha demokratik, hürriyetlerin daha fazla yaşanabildiği bir ülke haline dönüştürülmesini sağlamak için yoğun çaba sarf etmektedir. Bugün yurt genelinde örgütlü, 150 bini aşkın üyesine yenilerini ekleme azminde, milletimizin aydınlık geleceğini inşa etme aşkıyla dolu idealist kadrolarıyla, Türkiye'nin iftihar duyacağı bir müessese haline gelmiştir. Bu gurur verici eser, eğitimden başlamak üzere, aşama aşama tüm kamu hizmetlerinin ve tüm toplum hayatımızın adil, demokratik, özgürlükçü, sağlıklı ve verimli bir yapıya kavuşturulması için birer dava adamı şuuru içinde çalışan tüm üyelerimizin ortak eseridir" diye konuştu.

Hiç bir siyasi partinin arka bahçesi olmadıklarını ifade eden Numan Şeker, artık zaruri hale gelen sivil bir anayasa yapılması için kitapçık hazırlayıp meclise sunduklarını söyledi.

Şeker, "Sendikacılığı hak arama davası olarak gören, darbesiz bir Türkiye özlemi çeken, birlik ve beraberliğe, kardeşliğe önem veren Eğitim-Bir-Sen'in kuruluşunda, büyümesinde, tanınmasında, bugünlere gelinmesinde emeği geçen tüm dost ve mensuplarımızı minnet ve şükranla anıyoruz".

EĞİTİM-BİR-SEN 18 YAŞINDA...
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 11:47:04
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 12:06:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?