4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Eğitim bursu umut olacak

Sosyal sorumluluk anlayışı kapsamında eğitim alanında birçok çalışmaya imza atan Yeşim Tekstil, Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliğiyle projelerine bir yenisini daha ekledi. “Şükrü Şankaya Eğitim Bursu” adıyla hayata geçirilen proje, maddi durumu yetersiz üniversite öğrencilerine umut oluyor.

Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya, eğitim öğretime büyük önem veren merhum Şükrü Şankaya’nın ismini yaşatacak projeyi uygulamaktan büyük onur duyduğunu söyledi. Projenin her geçen gün daha fazla gencin eğitimine destek olduğunu belirten Şankaya, “Şükrü Şankaya Eğitim Bursu, son dönemde hayata geçirdiğimiz en önemli projelerimizden biri.

Hayatı boyunca eğitime ve gençlerin desteklenmesine büyük önem vermiş rahmetli babamın adını, TEV gibi Türk gençlerinin eğitimi için çok değerli projeleri hayata geçirmiş bir sivil toplum örgütüyle birlikte yaşatmaktan gurur duyuyorum. Projemiz her geçen gün bu fona aktarılan paranın artışıyla büyüyor ve daha fazla gencin eğitimine destek oluyor. Başlangıçta TEV bünyesinde Yeşim Tekstil’in öncülüğünde başlayan proje, ne mutlu ki şu an Yeşim çalışanlarının, fasonlarımızın, tedarikçilerimizin ve toplumun çeşitli kesimlerinin desteğiyle devam ediyor” diye konuştu.

Son olarak bu proje için tedarikçilerinin de desteğini alarak defter yaptıran Sosyal Sorumluluk Kulübü üyeleri yaptırdıkları defterleri firma çalışanlarına, Yeşim’in tedarikçilerine, fasonlarına, müşterilerine ve bir çok farklı kesime satarak gelir elde etmek için çalışmalara başladı. Toplanan tüm paralar TEV’in bursiyer seçme standartları doğrultusunda başarılı öğrencilerin eğitimi için kullanılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 10:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?