4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Eğitime hayırsever desteği

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde hayırsever tarafından yapılacak olan 8 derslikli ilköğretim okulunun protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Heykel Tarihi Valilik binasında düzenlenen imza törenine Vali Şahabettin Harput, Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile Hayırsever Fuat Taşkın ve yakınları katıldı. İmza töreni öncesi konuşan Vali Harput, Bursa'da hayırseverlerin eğitime büyük önem verdiğini belirterek, "Ülkelerin kalkınması nitelikli, eğitimli insanlarla gerçekleşir. Bu tür insanların yetişmesi için de Bursa'da dersliklere ve okullara ihtiyaç var. Bursa çok göç alan bir il. Bu sıkıntıyı devlet, özel idare ve hayırseverlerimizin katkılarıyla çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu davranışların örnek teşkil etmesini temenni ediyorum" dedi.

Hayırsever Fuat Taşkın da törende duygularını dile getirerek, "Bu projelerin devamını getireceğiz. Özel bir mimari projeyle hazırladığımız 8 derslikli okulumuzu bir an önce tamalayıp rahatsız olan babam Memduh Taşkın'ın ismini vermek istiyoruz. Ayrıca Yeniceabat'a da bir okul ve çeşitli yerlerde de sağlık ocağı yaptırmak istiyoruz. Bu projeleri de önümüzdeki yıllarda gerçekleştireceğiz. Bu davranış başkalarına da örnek olsun" diye konuştu.

Doburca Mahallesi'nde yapılacak olan 8 derslikle birlikte 1 çok amaçlı salon, 1 kütüphane ve 3 labratuarın bulunduğu okul, 2009-2010 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine kadar tamamlanacak.

"KAYIT PARASI YOK"

Gazetecilerin okul müdürlerinin velilerden kayıt parası istediği yönünde sorulan soru üzerine Vali Harput, "Yıllardır eğitim-öğretim dönemi başlangıcında kayıt parası gündeme gelir. Kayıt parası diye bir uygulama söz konusu değil. Hiçbir okul idarecisi kayıt parası adı altında para isteme hakkına ve yetkisine sahip değildir. Ama vatandaşlarımızın gönüllü bağışları ayrı bir konudur. Veliler kendi isteğiyle para vermedikçe 'kayıt parası' diye bir durum söz konusu olamaz" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 14:43:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?