4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Eğitmenlerden AR-Ge çalışması

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nda (BUSMEK) görev yapan eğitmenler, hizmet içi eğitim seminerlerinde, branşlarıyla ilgili gelişmeleri uygulama fırsatı buluyor.

İstihdama katkı sağlamak adına hayata geçirilen Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK), 4. yılında da hem kursiyerlerin hem de eğitmenlerin özel çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. Bursa'nın halk üniversitesi haline gelen ve vatandaşlardan yoğun ilgi gören kurslarda, eğitimlerin yanı sıra ar-ge faaliyetleri de devam ediyor.

Türk kültürünün geleneksel el sanatlarını gençlere tanıtıp, geleceğe taşımak amacıyla çalışmalarına başlanan sanat atölyelerinde; ahşap boyama, ev dekorasyonu, el sanatları, hat, tezhip, ebru, cam ve porselen süsleme gibi 6 farklı branşta 21 eğitmen araştırma geliştirme çalışmalarına katılıyor. El sanatlarıyla ilgili en son tasarımların yapıldığı uygulamalarda, özellikle Bursa'ya özgün sanat dalları üzerinde projeler üretiliyor.

Hizmet içi eğitim seminerleriyle branşlarındaki teknik gelişmeleri yakından izleyebildiklerini bildiren eğitmenler de çalışmalardan memnun... Bir yandan derslere katılan eğitmenler, ar-ge uygulamalarında sergiler için veya hediye edilmek üzere profesyonel çalışmalar yaptıklarını belirterek, sanat çalışmalarını rahatça sürdürmelerine imkan tanıyan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 14:41:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?