6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Ehliyetli adaylar KPSS'ye alınmadı

EHLİYETİYLE GELEN ADAYLAR KPSS'YE ALINMADI

KPSS Giriş Belgesi'nin 'önemli uyarılar' bölümünün 5. şıkkında, 'giriş belgesiyle birlikte fotoğraflı ve onaylı nüfus cüzdanı, öğrenci kimlik kartı, ehliyet ve pasaport gibi ikinci bir özel kimlik belgesi buldurulması' gerektiği yazmasına rağmen Bursa'da adaylar ehliyetle sınava alınmadı.

Bursa'da KPSS sınavına gelen 20 yaşındaki İbrahim Yücesoy, giriş belgesinin arka kısmında bulunan uyarıları dikkate alarak sınava girmek için yanında ehliyetini getirdiğini belirterek, "Okulda bulunan sınav görevlisi, nüfus cüzdanı ve pasaport haricindeki kimlik belgeleriyle sınava almayacağını söyledi. Giriş belgesindeki yazıyı kendisine okutmama rağmen 'Kural değişti. Yeni belgelerde yazıyor' dedi ve beni sınava almadı" dedi.

Umudunun bu sınavda olduğunu ve yaklaşık bir yıldan beri bu sınava hazırlandığını belirten Yücesoy, "Şu an mağdur edildim. Böyle bir uygulama olacaktı bize niçin bildirmediler. Mahkemeye müracat edeceğim" diye konuştu.

Baba Adnan Yücesoy ise, çocuğunun sınava giremediğini belirterek şunları söyledi: "Beni aradılar. Dedi ki 'baba ehliyetimle gittim almadılar. Nüfus cüzdanım yok diye'. Ben de bunun üzerine oğlumu alarak okula gittim. Sınav yetkilisiyle görüştüm. Çocuğumu ehliyetle sınava almadıklarına dair tutanak istedim. Görevli dedi ki 'biz size tutanak veremeyiz. Ancak sınav belgesine nüfus cüzdanını ibraz edemediğinden sınava alamadık diye not düşeceğiz. Mahkemeye müracaat ederseniz, bu belge ÖSYM'den alınabilir'.

Ancak bize gelen belgede ise, kimliğin yanı sıra ehliyet, nüfus cüzdanı, pasaport ve öğrenci kimlik belgesinin de kabul edileceğine yönelik yazı var. Bunun dışında bize herhangi bir bildirim gelmedi. Bunu kendilerine söylediğimizde, 'bize ayrı bir yazı geldi' dediler. Sadece sınav yeri değişenlere gönderilen belgelerde kimlik ve pasaportla sınava girilebileceği bilgisi var. Her şey belgeye dayanır. Çocuğum sınava alınmadığı için mağdur olduk. Ben bununla ilgili tutanak tutturdum. Sınavların iptali için dava açacağım."

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2010 Pazar 16:28:04
Güncelleme :28 Kasım 2010 Pazar 17:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?