3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Ehliyetsiz sünnetçi faciası

Bursa'da ehliyetsiz bir sünnetçi, 9 yaşındaki bir çocuğu otoparkta sünnet ederken penisinin yarısını kesti.


Edinilen bilgiye göre, Dikkaldırım Mahallesi'nde oturan 40 yaşındaki C.Y., geçen pazar günü sünnet yaptıracağı 9 yaşındaki oğlu E.Y'yi, bir dönem sağlık ocağında hizmetli olarak çalışan ve daha sonra ayrılan bir şahsa götürdü.

Ehliyetsiz sünnetçi tarafından otoparktaki bir odaya getirilen E.Y.'nin operasyon sırasında penisinin yarısı koptu. Talihsiz çocuk ve penis parçası, akrabaları ve babası tarafından Çekirge Çocuk Hastanesi'ne götürüldü. E.Y. ilk tedavisinin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Doktorlar en az 2 ameliyat geçirecek çocuğa psikolojik destek vereceklerini bildirdi.


Talihsiz çocuk, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan tarafından ameliyat edildi. Kesilen penis 2 saat süren bir ameliyatla dikildi. Hastaya iki ameliyat daha yapacaklarını dile getiren Prof. Dr. Balkan, E.Y.'nin biraz daha geç getirilmesi halinde çok daha kötü sonuçlarla karşılaşılabileceğini ifade etti. Kopan penis parçasını ilk önce özel solüsyonlarla temizlediklerini kaydeden Prof. Dr. Balkan, "Temizleme işleminden hemen sonra kopan
penis parçasını diktik.

Operasyonla idrar yolunu onardık. Başarılı bir operasyondu. Ancak kopan peniste yüzde 70 oranında iyileşme görülebilir. Bu yüzden 2-3 ameliyat daha yapacağız. Önemli olan, bu olayın çocukta oluşturduğu psikolojik travmadır. Çocuğun yarası iyileşse de psikolojik sıkıntılar yaşayacağını düşünüyoruz. Çocuk, ileride erkekliğiyle ilgili dertler yaşayabilir. Bu yüzden psikiyatri bölümünden konsültasyon istedik. E.Y. en az bir hafta daha hastanede tedavi edilecek" dedi.
Çevredeki insanların tavsiyeleri üzerine ehliyetsiz sünnetçiye gittiğini belirten E.Y.'nin babası C.Y., çok pişman olduğunu söyledi. Oğlunun bu kadar zarar göreceğini hiç düşünmediğini vurgulayan C.Y., ehliyetsiz sünnetçiden şikayetçi olabileceğini ifade etti. Polisler, ehliyetsiz sünnetçiyi arıyor

İha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 23:47:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?