3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Eker Parkı'nı rüzgar aydınlatacak

Nilüfer Belediyesi, çevreye zarar veren fosil yakıtlar yerine rüzgar ve güneş enerjisini kullanan sistemlerin yaygınlaşması için kolları sıvadı. Eker Parkı, Şenöz A.Ş. tarafından yapılan rüzgar tribününden elde edilecek elektrikle aydınlatılacak.

Nilüfer Belediye Başkan Vekili Sami Kahveci, içinde bulunduğumuz yüzyılda insanlığın geleceğini tehdit eden en önemli konunun çevre kirliliği olduğuna dikkat çekti. Çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için herkese görev düştüğünü söyleyen Sami Kahveci, “İşte bu düşünceden yola çıkarak Nilüfer Belediyesi olarak biz de temiz enerji ya da yenilenebilir enerji dediğimiz enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması gerektiğini düşünüyoruz. Çevreye zarar veren fosil yakıtlar yerine rüzgar ve güneş enerjisini kullanan sistemlerin yaygın olarak kullanılmasının teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Eker Parkı’nda rüzgar enerjisinden elde edilecek enerji ile parkın kesmin aydınlatılacağını ifade eden Kahveci, “Temiz enerji kaynaklarının yaygınlaşmasıyla daha farklı bir dünya görüşü hakim olacak. Umuyoruz ki sınırsız ve sorumsuzca enerji tüketiminin yerini, bilinçli, çevreye saygılı ve ihtiyacı karşılamaya yönelik enerji kullanımı alacaktır. Bu uygulamayla bizler bir ilki başlatıp, vatandaşlarımızın ilgisini alternatif enerji kaynaklarına çekmek istedik” şeklinde konuştu.

Şenöz Dış Ticaret AŞ Yönetim Kurulu üyesi Burak Şenöz ise, rüzgar ve güneş enerjisine dayalı sistemlerle insanların kendi enerjilerini elde edip, uzun vadede hem kendileri hem de ülke ekonomisi için akılcı adımlar attıklarını belirterek, İspanya, Amerika, Almanya, Çin ve Japonya’da yaygın kullanılan bu sistemlerin artık ülkemizde de yaygınlaşacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Şenöz Dış Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Şenöz rüzgar tribününün anahtarını Nilüfer Belediye Başkan Vekili Sami Kahveci’ye teslim etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 11:04:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?